Vesti Jahorina - Izvanredni uslovi za skijanje

Jahorina - Izvanredni uslovi za skijanje

Jahorina | 24.01.2015. | oc-jahorina
jah5230640

Zahvaljujuci sežnim padavinama prethodnih dana na Jahorini su trenutno izvanredni uslovi za skijanje, a očekuju se isti i u nastavku sezone. Kvalitet snega je odličan, staze se uređuju svakodnevno, a na vertikalnom transportu nema zadržavanja. Vremenski uslovi su izuzetno pogodni, kako za skijanje, tako i za šetnje po planini.

Iako je u prethodnoj sedmici broj gostiju smanjen jer su raspusti završeni, narednih dana broj rezervacija u hotelskom smještaju ponovo raste, a naročito će biti primetan dolazak inostranih gostiju. U Turskoj su dani odmora i raspusta krajem januara i početkom februara, pa se u ovom periodu se očekuje najveći priliv gostiju iz ove zemlje.

Od polovine januara jahorinski hoteli su snizili cene do kraja sezone, tako da se smeštaj na bazi polupansiona može rezervisati već od 25 EUR.

Hotel Bistrica, svojim gostima koji rezervišu smeštaj na minimum 3 dana, nudi izuzetnu pogodnost 20% popusta na ski pas.

Dakle, Jahorina u svojoj ponudi hotelskog smeštaja može da zadovolji i sve one koji tragaju za luksuzom, ali i one koji imaju ograničen i smanjen budžet za zimovanje. Zasigurno je odnos cene i kvaliteta više nego zadovoljavajući.

Staza Poljice je i dalje sredom, četvrtkom i petkom od 18h do 21h uređena za noćno skijanje, a planina u tim večernjim satima pruža predivan noćni prizor i ambijent.

Hoteli na Jahorini su zaista pravi domaćini, kada je u pitanju gastro ponuda, a u večernjim satima zabava uz uživo muziku traje do jutarnjih sati i provod je zagarantovan. Kamin sala hotela "Bistrica" pruža gostima poseban ugođaj uz vino i gitare.

Za ljubitelje outdoor aktivnosti u planinskoj ponudi izdvaja se vožnja motornim sankama, sankanje, paraglajding, panoramsko razgledanje Jahorine šestosedom, kao šetnju po planinskim vrhovima, uređenim i označenim pešackim stazama.

Pozivaju se svi ljubitelje planine da ukrase zimski ambijent svojim prisustvom na Jahorini.

 

Komentari