Vesti Jahorina - Da li Olimpijski centar ide u stečaj?

Jahorina - Da li Olimpijski centar ide u stečaj?

Jahorina | 11.09.2016. | www.rtvbn.com
Jahorina27.08.20152 800x

Olimpijski centar "Jahorina", najveći privredni potencijal Sarajevsko-romanijske regije, nakon izbora će u stečaj. Da li je ova informacija tačna? Vlada Republike Srpske se po tom pitanju ne oglašava, rukovodstvo Olimpijskog centra ne zna šta se dešava, a stanovnici Pala su zabrinuti jer mnogima životna egzistencija zavisi od Jahorine - prenosi BN televizija.

Zimska sezona je na pragu, a u Olimpijskom centru "Jahorina" nemaju ni feninga za pripremu sezone. Da li će biti snega Bog zna, a na sistem za osnežavanje koji ne zadovoljava ni minimalne potrebe Jahorine ne može se računati.

Rezervni dijelovi za vertikalni transport nisu nabavljeni, jer dobavljač traži keš, a para nema. Odluka Vlade Republike Srpske iz decembra prošle godine o dodeli 300 hiljada maraka za prošlogodišnju sezonu nikada nije realizovana...

Preduzeće Skijališta Srbije izgleda da više nije zainteresovano za Jahorinu jer nije ispoštovan njihov zahtev da Vlada reši finasijske odnose sa IRB-om.

Posledice ovakve nebrige za Jahorinu mogli bi, ukoliko ostanu bez posla, osetiti radnici od kojih je ogromna većina sa područja opštine Pale.

"Direktno je ugroženo preko 160 zaposlenih u Olimpijskom centu 'Jahorina', a indirektno svi hotelijeri i radnici zaposleni u hotelima, to je skoro tri hiljade ljudi koji će ostati bez posla već u narednoj zimskoj sezoni", upozorava u izjavi za BN televiziju načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević i podsjeća da opština nema nikakve ingerencije nad Jahorinom.

Iz Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva po pitanju Jahorine niko se ne oglašava. Nema više ni lažnih obećanja. Još u aprilu ove godine na Jahorina biznis forumu ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković tvrdio je kako će ubrzo biti pronađeno rješenje za Jahorinu.

"Mi smo sebi dali zadatak da očistimo sve obaveze koje ima Jahorina i da pomognemo Olimpijskom centru da izađe iz krize. Obećavam javno, na BN televiziji da ćemo naći rješenje za Jahorinu. Vlada stoji iza Jahorine", rekao je tada ministar Gluhaković.

    Izvor: BN televizuja

 

Komentari