Vesti Jahorina - Čišćenja skijaških staza, rušenje bespravnih objekata

Jahorina - Čišćenja skijaških staza, rušenje bespravnih objekata

Jahorina | 04.09.2013. | oc-jahorina.com
rusenjejahorina

Radnici Olimpijskog centra Jahorina intenzivno uređuju skijaške staze na ovoj planini kako bi se unapredio njihov kvalitet i poboljšao nivo usluga u predstojećoj zimskoj sezoni. Svakodnevno 20 radnika Olimpijskog centra čiste staze od kamena, niskog rastinja i sl.

Akcija uređivanja skijaških staza počela je 02.09.2013., a trenutno se radovi odvijaju na stazi Poljice. Nakon ove staze na red će doći uređenje staza Ogorjelica 1 i 2 kao i Skočine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti akciji čišćenja koja će trajati do kraja oktobra.

------------

Na Jahorini je u toku i rušenje bespravno izgrađenih poslovnih objekata.

Na osnovu Rješenja od strane Odjeljenja za inspekcijske poslove Urbanističko-građevinske inspekcije br: 06-362-78.3/I-12/11, 06-362-78.3/I-9/11, 06-362-78.3/I-10/11, 06-362-78.3/I-14/11 od 12.04.2012. godine naloženo je AD OC Jahorina da izvrši rušenje bespravno izgrađenih poslovnih objekata i njihovih delova na Jahorini, kako sledi:

    Gril Ogorjelica
    Gril Rajska dolina duplex
    Gril Rajska dolina
    Trgovka od 1 do 8.

A.D. Olimpijski centar Jahorina je proveo proceduru i angažovao izvođača radova, i isto se od utorka 03. septembra 2013. sprovodi, dok je predhodno zakazano rušenje oddloženo zbog protivljenja predhodnog Izvršnog direktora za turizam i ugostiteljstvo g-dina Draga Blagojevića. U slučaju neizvršenja Rješenja od strane pomenute inspekcije A.D. O.C. Jahorina podleže sankcijama i dužan je izvršiti pomenute aktivnosti.

Činjenica je i da dugi niz godina nijedan radnik Olimpijskog centra nije radio u pomenutim objektima, jer su iste zaposeli privatnici koji su svojim kvalitetom usluga uneređivali ukupnu Jahorinsku ponudu (jako loš izgled objekata, neregistrovane radnje, isl). U cilju uređenja sveukupne ponude A.D. O.C. Jahorina je saglasan za realizaciju pomenute aktivnosti.

Nijedan radnik Olimpijskog centra 'Jahorina' nije ostao bez posla i niko već godinama ne radi u objektima koji su rješenjem inspekcijskih organa porušeni", ističe se u saopštenju Sindikata, nakon što su, kako kažu, neki mediji preneli informaciju da je u Olimpijskom centru "Jahorina" ukinuto 50 radnih mesta.

Iz ove organizacije su pojasnili da je riječ o objektima koji su montažnog karaktera, izgrađeni još za vrijeme Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, i koji su predstavljali veoma lošu sliku o Jahorini.

Isti je slučaj i sa još nekim objektima koje je neophodno što prije imovinski rešiti i urediti, kako ne bi odavali ružnu sliku planine, kao što je hotel "Jahorina", dom "Mladost", dom "Partizan", hotel "Šator" i drugi, navodi se u saopštenju.

 

 

Komentari