Vesti Jahorina – Besplatan skipas za učenike škola sa Pala

Jahorina – Besplatan skipas za učenike škola sa Pala

Jahorina | 03.10.2017. | jahorinaprestige.com
konferencija oc jahorina 03 60x389

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić potpisao je u ponedeljak 02. oktobra 2017. sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem, ugovor o besplatnom skijanju i korišćenju skijališta jahorina od strane svih osnovaca i srednjoškolaca sa područja opštine Pale u predstojećoj zimskoj sezoni.

Direktor o.c Jahorina Dejan Ljevnaić je istakao da je to jedna od najvažnijih odluka koju je Olimpijski centar Jahorina ikad doneo.

„Smatramo da na taj način podstičemo društvenu odgovornost, podstičemo decu da se vrate sportu i da stiču zdrave navike“, naglasio je Ljevnaić i dodao da su deca rasla gledajući na Jahorinu, ali da zbog cene ski pasa i druge opreme nisu imala mogućnost da se bave skijanjem.

„Od danas oni neće imati taj problem, a imaće priliku da rastu na Jahorini. Mislim da ćemo u budućnosti stvoriti i nekog svetskog prvaka, upravo zbog toga što ćemo onima koji su tu rođeni i koji tu žive, omogućiti da koriste ovu planinu besplatno“, izjavio je Ljevnaić.
On je rekao da opština Pale preuzima odgovornost da će organizovati prevoz dece na planinu Jahorinu, kao i odgovorno lice koje je zaduženo za brigu o deci.

„Nema ograničenog broja djece na planini Jahorini kao ni dana kada će dolaziti. Nama je želja da ih dođe što više, i jako nam je bitna njihova bezbednost na stazi. Kada neko od odgovornih lica dovede decu na planinu, oni moraju imati fluorescentne prsluke i zaštitne kacige kako bi bili bezbedni, a to je jako velika odgovornost“, kaže Ljevnaić.

Ljevnaić je rekao da će se ski pas, za svako dete koje na spisku, taj dan po dolasku na planinu preuzimati od Olimpijskog centra, i vraćati odmah po završenom skijanju tog dana zbog mogućih zloupotreba. Takođe je rekao da će se u ovoj sezoni po prvi put na ovoj planini organizovati i ski vrtić i poligon za obuku dece.

“Pored investiranja u ski vrtić planiramo i realizaciju veoma velikih i zahtevnih projekata kao što su uređenje i prosecanje novih skijaških staza i veznih puteva po FIS standardima, izgradnju akumulacionog jezera koje će se koristiti i u letnjoj sezoni za šetnju i boravak u prirodi, izgradnju vetroustava na vrhu planine, koji će se osim smanjivanja jačine vetra na vrhu planine koristiti i kao orijentiri i putokazi za skijaše i poslednja faza – izgradnja sistema za veštačko osnežavanje uz pomoć kojeg ćemo skijašku sezonu produžiti na 130 umesto 60 dana koliko sada iznosi.
Dakle, očekuje nas dosta posla u narednom periodu i sve ovo planirano je realizovati do početka naredne sezone. Siguran sam da će se po realizaciji ovih investicija Jahorina vratiti na mapu uspešnih evropskih skijaških destinacija te da će se povratiti poverenje i sigurnost u skijanje na Jahorini”, istakao je Ljevnajić.

„Mi smo se fokusirali i na najmlađe kako bi stvorili odlične uslove i za njih. Jer je i na svetskom nivou sve manji broj dece skijaša, pa iz tog razloga mi preduzimamo sve poteze i mere da vratimo decu na planinu“, kaže Ljevnaić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović se zahvalio OC „Jahorina“ na odluci da deci sa područja opštine Pale pokloni besplatno skijanje u toku predstojeće sezone.

„To je velika stvar. Ja kao predstavnik lokalne zajednice želim da se zahvalim u ime svih građana Pala, svih roditelja te dece, i u svoje lično ime“,istakao je Jugović.

Ako dete sa područja opštine Pale na skijanje dolazi sa roditeljima, takođe ima mogućnost besplatnog skijanja, dovoljni je da se taj dan obrate nadležnim licima iz opštine Pale koji će ih uvrstiti u spisak.

          Izvor: jahorinaprestige.com     Foto: Palelive.com 


Komentari