Vesti Inline Slalom - Nišlije najbolje na rolerima

Inline Slalom - Nišlije najbolje na rolerima

Niš | 17.09.2013. | Ski klub Niš
inlinenis20132a

Najmlađi takmičari Skijaškog kluba „Niš“ odnelli su ekipnu pobedu na 2. otvorenom prvenstvu Niša u slalomu na rolerima (Inline Slalom), koje je okupilo 76 učesnika  u okviru drugog kola Slalom-kupa na rolerima „Srbija 2013.“ 

Na stazi u niškoj Tvrđavi Nišlije su osvojile 249 bodova i tako se revanširale vranjskoj „Besnoj kobSki klub Nišili“ (230) za poraz u prvom kolu kupa, održanom prethodne nedelje u Vranju.  Treći je Roler-klub „Oksidžen“ (Niš), ispred „Kraljevice“ (Zaječar) i novog kluba „Ad fines“ (Kuršumlija).

- Organizovali smo divnu priredbu u niškoj Tvrđavi i veoma smo zadovoljni. Najprijatnije iznenađenje je masovnost u Roler-klubu „Oksidžen“, a najlepši događaj uključivanje novog kluba iz Kuršumlije, - rekao je dr Zvezdan Savić, šef takmičenja.

Pojedinačni pobednici u kategorijama od 5 do 15 godina su: Mitra Branković i Nikola Deljanin (Oksidžen), Aleksandra Tašković i Vujadin Đorđević (Besna kobila), Andreja Dimitrijević, Dunja Radivojević, Nikola Sinđelić, Petra Veljković i Andrija Nikolić (Niš) i 15-godišnja Ana Mitić iz Niša, koja nije član bilo kog kluba.

Najbrži takmičar bila je Petra Veljković, četvorostruka prvakinja države u skijanju, a najdraži gost žongler Kristijan Benito iz Skoplja, čiji je šou očarao male takmičare u pauzi između dve vožnje.

Slalom-kup na rolerima „Srbija 2013.“ organizovali su klubovi Besna kobila – Vranje, Niš, Kraljevica – Zaječar i Rojal – Beograd jer su procenili da su treninzi na rolerima izuzetno korisni u pripremama skijaša. Ovakvim takmičenjima u letnjem periodu doprinosi se ne samo razvoju tehnike, vrlo bliske skijaškoj, nego i motivaciji takmičara i ostalih članova skijaških klubova za održavanje kontinuirane aktivnosti tokom cele godine.

 Kup je organizovan kao pilot-projekat, čiji ishod bi mogao biti i predlog da se slalom na rolerima uvrsti u redovne aktivnosti u Skijaškom savezu Srbije.

Takmičenje se nastavlja u nedelju (22.09) u Zaječaru, kada se očekuje i učešće klubova iz Bora, Beograda i Skoplja.

Galerija slika

Komentari