Vesti Inline Alpine Slalom - Vožene trke Svetskog kupa u Češkoj i rolerijada u Nišu

Inline Alpine Slalom - Vožene trke Svetskog kupa u Češkoj i rolerijada u Nišu

| 26.06.2018. | SK Besna Kobija
ils jun2018 2a

Takmičari skijaškog kluba Besna kobila iz Vranja za sobom su imaji još jedan uspešan vikend. 23 i 24. juna 2018. jedan deo ekipe nastupao je u Češkom gradu Mezibori na trkama Cila Cupa i Svetkog kupa, dok je drugi deo ekipe nastupao na rolerijadi u Nišu.

U Češku su putovale tri naše takmičarke i opet ostvarile odlične rezultate. Prvog dana vožene su trke Cila cupa u okviru otvorenog prvenstva Češke. U kategoriji devojčica do 8 godina Maša Jović je osvojila prvo mesto i zlatnu medalju, dok je Kaja Sretić u konkurenciji devojčica do 12 godina osvojila bronzanu medalju. Mia Dedinac nije uspela da završi drugu vožnju tako da je ostala bez plasmana.

Drugog dana takođe su vožene trke Cila Cupa za mlađe kategorije dok su oni stariji vozili drugu ovogodišnju trku Svetskog kupa. Maša Jović je osvojila drugo mesto u svojoj kategoriji dok je Kaja Sretić zauzela peto mesto u svojoj kategiriji. Mia Dedinac ni sutradan nije uspela da završi drugu trku i osvoji nove bodove u svetskom kupu.  

Ovog puta za Miu Dedinac su izostali sportski rezultati, ali su zato uspešno završeni pregovori sa sponzorima. Tako će Mia od iduće sezone nastupati za Nemačko Češki tim Tempish Pamfy Sport, za koji već nastupa najbolji Svetski roleraš Marco Walc i Evropska prvakinja Julija Šleger.

Na trkama u Češkoj učesvovalo je 140 takmičara iz 12 zemalja. Trke su vožene po izuzetno lošim vremenskim uslovima, jer je sve vreme padala kiša, a temperatura nije prelazila 8 stepeni. I ovoga puta jedan od postavljača staze u okviru trke Svetskog kupa bio je naš trener Đorđe Dedinac. To samo dokazuje koliko poverenja i poštovanja ima Svetska roler federacija u našeg stručnjaka.

Dok se jedan deo naše ekipe borio sa lošim vremenski uslovima i konkurencijom, drugi deo je nastupao u Nišu na drugoj rolerijadi opštine Pantelej. Sa tog takmičenja doneli smo 11 medalja. Zlatom su se okitili Đurađ Ljubić i Luka Mitrović, srebrom Petra Stojiljković, Magdalena Stojanović, Vuk Đorđević, Stefana Stojanović, Aleksa Mladenović i Emilija Arsić, a bronzani su Danica Ilić, Petar Stošić i Lena Golubović.

 

Galerija slika

Komentari