Vesti Inline Alpine Slalom - Skijaški klub Besna kobila prvak Srbije

Inline Alpine Slalom - Skijaški klub Besna kobila prvak Srbije

Niš | 05.10.2015. | SK BK
IMG3182 640x389

U nedelju 04. oktobra 2015. je u Nišu održano finale kupa Srbije u disciplini Inline Alpine Slalom. Najviše uspeha imali su takmičari sportskog kluba Oxige iz Niša koji su osvojoli 8 zlatnih,6 srebrnih i 4 bronzane medalje i
558 bodova.

Drugi su bili takmičari skijaškog kluba Besna kobila iz Vranja sa osvojenih 5 zlata, i po 4 srebra i bronze i ukupno 431 bodom. Na treće mesto plasirali su se takmičari skijađko snoubord kluba Stara Planina iz Pirota koji su osvojili po jednu zlatnu i srebrnu medalju i ukupno 56 bodova. A za njima su se plasirali takmišari dečije sportske akademije sportski junaci iz Knjaževca koji su uknjižili 23 boda.

Na kraju ovogodišnjih trka poredak u ekipnom plasmanu je sledeći:
1. Skijaški klub Besna kobila Vranje    1358 osvojenih bodova
2. S.K. Oxigen Niš                                  1099
3. SSk Stara Planina Pirot                      215
4. DAS Sportski junaci Knjaževac           33

"Ova godina je bila jako uspešna ne samo za naš klub nego i za ovaj sport uopšte. Takmičari našeg kluba su ušestvovali na dve trke svetskog kupa i prvenstvu Evrope.Z abeleženi su i prvi bodovi u svetskom kupu, a pored nas na finalu svetskog kupa su ušestvovali i takmičari sportskog kluba Oxigen iz Niša. Jasno je da je naš klub nosilac ovog sporta u Srbiji. Aktivno radimo na omasovljavanju ovog sporta i njegovoj popularizaciji. Ovo je sport budućnosti i jedan od sportova koji je predvorju Olimpijskih igara o čijem se ulasku u red olimpijskih sportova odlučuje u leto 2017. godine u Peruanskom glavnom gradu Limi. U isto vreme u Barseloni će biti organizovane prve roler olimpijske igre u svih jedanaest roler sportova uz učešće preko 5000 takmičara,iskreno se nadam i uz učešće naših takmičara." - istakao je Đorđe Dedinac iz Ski kluba Vranje.

"Na redovnom godišnjem zasedanju svetske roler federacije 10.10.2015 biće usvojen kalendar takmičenja za 2016.godinu na kojoj će biti doneta odluka o organizovanju dve trke iz kategorije World ranking races u Vranju. Tako ulazimo na velika vrata u kalendar svetske roler federacije. To je velika čast ali i obaveza." - rekao je na kraju Đorđe Dedinac.

 

Galerija slika

Komentari