Vesti Inline Alpine Slalom - Prvenstvo Srbije na Besnoj kobili

Inline Alpine Slalom - Prvenstvo Srbije na Besnoj kobili

Besna kobila, Vranje | 11.07.2017. | SK Besna kobila Vranje
bk jul2017 0b2

Besna kobila je proteklog vikenda 8 i 9. jula 2017. bila centar roler sporta, tačnije slaloma na rolerima. U subotu je vožen slalom u okviru Otvorenog prvenstva Srbije a u nedelju je vožen takođe slalom ali u okviru državnog prvenstva.

Na trkama na Besnoj kobili učestvovalo je 55 takmičara iz Srbije, Slovenije i Slovačke. Obe trke su bodovane za Svetsku rang listu roleraša, a prava atrakcija na trkama bila je Lenka Kesela iz Slovačke koja predstavlja sam vrh roler sporta.

Tehnički organizator je bio Skijaški klub Besna Kobila iz Vranja uz nesebičnu pomoć sportskog kluba Oxigen iz Niša. Predivan domaćin na Besnoj kobili je bila Turistička organizacija Grada vranja u svom planinarskom domu, a organizaciju događaja je pomogao Grad Vranje i brojni sponzori.

Takmičari skijaškog kluba Besna Kobila su postigli veliki uspeh oba dana.
U subotu su se zlatom okitili: Lenka Stanković u kategoriji devojčica do 10 godina i Milica Mitić u kategoriji devojčica do 14 godina.
Srebrne medalje su osvojili: Dunja Đokić kod devojčica rođenih 2011. i mlađe kao i Anastasija Stojanović u kategoriji devojčica do 10 godina.
Bronzani su bili:
Vera Ilić kod devočica rođenih 2011 i mlađe
Emilija Arsić u kategoriji devojčica do 12.godina
Jovana Jovanović u kategoriji devojčica do 14 godina
Mia Dedinac u seniorskoj konkurenciji
Andrej stojanović u seniorskoj konkurenciji.

U nedelju je situacija bila malo drugačija. Prvaci Srbije su svojim kategorijama su postali: Lenka Stanković, Dušan Trajković, Emilija Arsić, Jovana Jovanović, Anastasija Veselinović i Andrej Stojanović.
Drugo mesto u svojoj kategoriji osvojila je Anastasija Stojanović, a treća mesta osvojili su Predrag Đorđević i Varvara Stošić.

Veoma smo zadovoljni postignutim rezultatima naročito drugog dana uprkos činjenici da nismo nastupali u punom sastavu i činjenici da neki naši takmičari nisu imali svoj dan ili bolje reći svoj vikend - izjavio je Đorđe Dedinac, trener u klubu Besna kobila iz Vranja.

---------------------

Inline Alpine Slalom takmičenje u Nišu, 02.jula 2017.

Takmičari skijaškog kluba Besna kobila ušestvovali su na prvoj ovogodišnjoj trci u slalomu na rolerima koja je organizovana u Nišu 02.jula 2017. Na takmičenju je učestvovalo preko 50 takmičara iz pet domaćih klubova.

Zlatnim medaljama su se okitili:
Dušan Trajković  u kategoriji dečaka do 10 godina
Emilija Arsić u kategoriji devojčica do 12 godina
Jovana Jovanović u kategoriji devojčica do 14 godina
Mia Dedinac u kategoriji devojčica do 16 godina koja je ujedno imala i najbolje vreme na stazi računajući sve kategorije i u muškoj i u ženskoj konkurenciji čime dje dokazala da je apsolutno naša najbolja rolerašica.
Andrej Stojanović u kategoriji dečaka do 16 godina.

Srebrne medalje osvojili su :
Lenka Stanković u kategoriji devojčica do 10 godina
Milica Mitić u kategriji devojčica do 14 godina.

Bronzani su bili:
Vravara Stošić u kategoriji devojčica do 6 godina
Predrag Đorđević u kategoriji seniora.

Ovim medaljam svakako treba dodai i ostale plasmane naših takmičara i to:
Dunja Arsić     4.meto
Vera Ilić             6.mesto
Dunja Đokić           8.meto
Nikolina Stamenković  4.mesto
Maša Jović            8. mesto
Nina Filipović        5.mesto

Veoma smo zadovoljni postignutim rezultatima i ovo je prava uvertira za međunarodne trke koja nas očekuje idućeg vikenda na Besnoj kobili. Do sada su se prijavili klubovi iz Poljske, Češke, Slovačke i Slovenije i svi domaći klubovi. Očekujemo oko 10 takmičara i biće ovo prilika da se naši sugrađani bliže upoznaju sa našim sportom i potencijalima koje nudi Besna kobila. Tehnički organizator trke na besnoj kobili je naš skijaški klub a domaćin TO Grada Vranja - izjavio je Đorđe Dedinac, trener u klubu Besna kobila iz Vranja.

Komentari