Vesti Hauzer Kaibling - Narandžaste kupole žičare privlače pažnju

Hauzer Kaibling - Narandžaste kupole žičare privlače pažnju

Hauzer Kaibling., Austrija | 30.05.2012. | remontees-mecaniques
gallery967178226674

Skijalište Hauzer Kaibling u austrijskoj oblasti Ski Amade od sezone 2011/12 ima jednu od najsavremenijih žičara sedežnica. Predhodna dvosedežnica je zamenjena, a trasa staze produžena novom Doppelmayr šestosedežnicom TSD6BC. Postavljena uz plavu stazu, instalacija je namenjena pre svega porodicama i početnicima, a karakteriše je izuzetna udobnost. Visinska razlika je sa 150 m povećana na 339 m, bez povećanja težine staze.

Korpe ove žičare imaju kožna, naizmenično teget narandžasta sedišta sa grejačima. Sedišta se greju u povratnoj vožnji od gornje ka donjoj ulaznoj stanici gde spremno prihvataju skijaše. Najupečatljivije od svega su narandžaste kupole čijim spuštanjem se putnici štite od hladnoće i UV zračenja.

U mestu Hauzer Kaibling se sada mogu pohvaliti da imaju jedno do najmodernijih skijališta u Štajerskoj, koje čini sedam sedežnica, sve sa kupolama i samo dva ski lifta.

U komšijskom skijalištu Schladming se 2013 održava FIS Svetsko prvenstvo u Alpskom skijanju, pa turistički radnici spremno dučekuju predstojeći veliki skijaški događaj, očekujući veliki broj skijaša koji traži lake staze, tim pre što će u samom Schladmingu faktički skijalište biti zatvoreno za potrebe prvenstava.

Trasa žičare je vidljiva sa svakog mesta duž plave staze koju opslužuje. Skijašima se sa žičare pruža divan pogled na okolni pejsaž, a posebno na oblast Dahštajn (Dachstein) u pozadini. A sa druge strane narandžaste kupole privlače pažnju uz daleka...

Nova žičara Doppelmaier vodi sa nivoa od oko 1600 m nadmorske visine do godine 1950 m. Visinka razloka je 339m, Dužina žičare 14925m, kapaciteta 2400 skijaša na sat. Brzina vožnje je 5 m/s, a putovanje traje  5,5 min. Postavljena je 71 korpa.

 

Prakticne informacije:

Sajt Turističog biroa Haus: www.haus.at
Sajt u regionu Šladming-Dachstein: www.schladming-dachstein.at/de/haus-aich-goessenberg
Sajt menadžer: www.hauser-kaibling.at

Fotografije: Rodo_Af & Monchu

Komentari