Vesti Goč - Novi dečiji hotel na Kraljevačkoj strani planine

Goč - Novi dečiji hotel na Kraljevačkoj strani planine

Kraljevo | 29.11.2016. | politika.rs
dobre vode800x486

Kategorije

Grad Kraljevo ulaže 80 miliona dinara u gradnju novog dečijeg hotela na Goču, u nadi da će ova planina i za kraljevačke osnovce i profesore biti privlačnija, piše "Politika".

Na Goču, planini udaljenoj petnaestak kilometara od Kraljeva, pri kraju su građevinski radovi na novom, dečijem hotelu. Taj objekat imaće 120 ležajeva i namenjen je deci, đacima predškolskog uzrasta i osnovcima, koji bi ovde trebalo da borave tokom rekreativne nastave. Grad Kraljevo samo u gradnju objekta ulaže oko 80 miliona dinara i to od nedavno podignutog kredita.

Gradnja je započeta početkom aprila ove godine, a predviđeno je da se okonča krajem ovog meseca. Međutim, biće tu prekoračenja roka, pa je bolje reći da će hotel sigurno biti završen do kraja ove godine – objašnjava nam Slađana Čorbić, direktorka Dečijeg odmarališta „Goč“, koje će ovim hotelom gazdovati i organizovati boravak dece.

Dok se ovaj hotel gradi, ne prekida se ponuda školama za pomenuti boravak dece, jer se u okviru ove ustanove nalazi se i hotel „Dobre vode“, koji je ranijih godina kupio grad Kraljevo, i sa stotinu ležajeva u njemu, pa će ukupni smeštajni kapaciteti namenjeni deci biti oko 220 kreveta. Direktorka Čorbić još objašnjava da je planirano i podizanje modernije uspinjače, produžetak i uređenje novih dečijih staza za skijanje i sankanje.

Inače, Goč sa oko hiljadu i stotinu metara nadmorske visine uvek je bio „dečija“ planina u pogledu zimskih sportova i zimski centar za učenje prvih skijaških veština.

 

Galerija slika

Komentari