Vesti Goč, Kraljevo - Proba ski lifta je protekla bez snega na stazi

Goč, Kraljevo - Proba ski lifta je protekla bez snega na stazi

Goč - Dobre vode | 24.02.2021. | Politika.rs
novi ski lift

Kategorije

Završeni su radovi i obavljena proba novog ski lifta na planini Goč, udaljene tridesetak kilometara od Kraljeva. Godinama je to bilo skijalište, naročito privlačno za decu i skijaše početnike ali je, kako smo ranije pisali, sticajem raznih okolnosti, opustošeno. Stari ski lift, uspinjača i tabač snega otišli su u staro gvožđe, pa je gradska vlast, uz pomoć resornog ministarstva, uložila oko 30 miliona dinara i nabavljen je novi ski lift.

Pre nekoliko dana završeni su građevinski radovi,  pa je obavljena i proba ski lifta. No, protekla je bez snega na stazi dugoj oko tri stotine metara. Međutim, uskoro će, prema rečima Ivana Milića, direktora Dečjeg odmarališta „Goč“, biti rešen i  taj problem, jer je na redu nabavka i montaža sistema za veštačko osnežavanje staze i tabača za sneg.

– Za tu investiciju novac je već planiran u ovogodišnjem gradskom budžetu, a dogodine će uslediti i montaža uspinjače na lokaciji gde je nekada bila stara. Reč je o uspinjači dvosedežnici dobijenoj na poklon od "Skijališta Srbije", koja je pokrivala stazu "Bela reka" na Kopaoniku sve do nedavne izgradnje gondole – kaže Milić.

Bez sumnje, ako se sva ova obećanja ispune planina Goč, odavno nazvana „dečjom“, ponovo biti privlačna posebno za najmađe skijaše, a pored obnove skijališta, tamo je pre dve godine, ulaganjem grada Kraljeva od skoro 80 miliona dinara, sagrađen i novi dečiji paviljon, nazvan „Gočko“, kojim je, sa hotelom „Dobre vode“ koji je takođe u vlasništvu grada, smeštajni kapacitet na Goču povećan na oko 280 ležajeva u jednoj smeni.


   Izvor:  krug.rs  -  Politika.rs M.Dugalić

 

Komentari