Vesti Goč, Dobde vode - Počela izgradnja ski lifta na maloj stazi

Goč, Dobde vode - Počela izgradnja ski lifta na maloj stazi

Goč, Kraljevo | 17.11.2020. | kraljevo.rs
DSC7931resize100x608

Kako prenos kraljevački mediji, na Goču - Dobre vode početkom oktobra su započeti radovi na postavljanju ski-lifta „Dobre vode“, a rok da radovi budu završeni je 9. decembar ove godine. Nadležni najavljuju da će uskoro započeti i instalacija velike žičare.

Ljubitelji planine Goč mogu da planiraju da ovu zimsku sezonu provedu skijajući na maloj stazi svoje omiljene planine. Radovi za postavljanje ski-lifta „Dobre vode“ su započeti, a rok za završetak je 9. decembar ove godine. Ova, kako je nazivaju, „dečja planina“, dobija sve više sadržaja kojima će zasigurno ponovo privući veliki broj Kraljevčana, naročito najmlađih, da uživaju u zimskim čarolijama.

Prema rečima Slobodana Tošovića, direktora „Elkoms“ Beograd, preduzeća koje je zajedno sa kraljevačkom „Amigom“ i preduzećem ITC izvođač radova, oprema koju proizvodi „Amiga“ je spremna za montažu, deo građevinskih radova - temelji stubova su pri kraju, oprema koja stiže iz inostranstva je na putu.

- Očekujemo da ćemo i pre roka na koji smo se ugovorom obavezali da završimo žičaru i da pripremimo da za skijašku sezonu Goč konačno dobije jednu lepu stazu sa modernim ski-liftom za potrebe, pre svega, mladih skijaša, jer ovo je staza namenjena za obuke i za početnike. Posetioci Goča, koji su uglavnom školskog uzrasta, dobiće stazu koju će moći da koriste kao pripremu da postanu ozbiljni skijaši, da nauče prve skijaške korake - kaže Tošović ističući značaj razvoja planinskih mesta i skijaškog turizma.

Poslednjih nekoliko godina izgrađen je novi objekat Dečijeg odmarališta „Goč“ sa 160 ležajeva, rekonstruisani i adaptirani sportski tereni, podloga u balon hali, a sad je došao red i na ski-lift na takozvanoj maloj stazi.

- Iskreno se nadam da ćemo se i sledeće godine naći na Goču, gde će se izvoditi radovi za veliku ski-stazu. Želja nas iz ustanove i čelnih ljudi grada Kraljeva je da probamo da proširimo kapacitete Dečjeg odmarališta „Goč“, da probamo da napravimo još sadržaja u vidu avantura parka, bazena, fudbalskog terena... Nadam se da ćemo u tome uspeti, da ćemo istrajati - rekao je direktor Dečijeg odmarališta „Goč“ Ivan Milić i tom prilikom pozvao sugrađane da se vrate na Goč i predstojeću zimu provedu na skijanju na svojoj planini.

Goč je, podseća gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, nekada bio omiljeno izletište Kraljevčana, a generacije učenika kraljevačkih škola su na Goču imale rekreativnu nastavu. Ipak, dodaje, decenijama nije ništa ulagano.

- Zatekli smo i veliku i malu stazu za skijanje bez žičare, paviljoni su bili u jako lošem stanju. Mi smo obezbedili iz budžeta grada Kraljeva 65.500.000 dinara i izgradili potpuno nov paviljon, danas gradimo i žičaru na maloj stazi, a zahvaljujući Javnom preduzeću „Skijališta Srbije“, dobili smo donaciju i uskoro ćemo započeti i instalaciju velike žičare. Mislim da svi građani Kraljeva vide da smo se opredeli da ulažemo u Goč, da gradimo i da omogućimo svim Kraljevčanima da ovde provode slobodno vreme i odmor - ističe Terzić dodajući da je za radove na maloj stazi grad Kraljevo obezbedio 20.000.000 dinara, a Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija 15.000.000 dinara.

   Tekst i fotografije: zvaničan sajt grada Kraljevo.rs

 

Komentari