Vesti Garmiš-Partenkirhen - Kristof Inerhofer pobedio na Kandaharu

Garmiš-Partenkirhen - Kristof Inerhofer pobedio na Kandaharu

Garmisch-Partenkirchen, GER | 23.02.2013. | b92
kandaharlogo

Italijan Kristof Inerhofer (Christof INNERHOFER) trijumfovao je na sedmom spustu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan na pisti Kandahar u Garmiš-Partenkirhenu, Nemačka. Inerhofer, koji se na istoj stazi pre dve godine okitio titulom svetskog šampiona u spustu, sada je slavio u vremenu od 1:37.83 minuta.

Drugo mesto, sa 12 stotinki zaostatka, zauzeo je Georg Štrajtberger iz Austrije, dok je treći bio njegov sunarodnik Klaus Krel.

Slovenac Andrej Šporn diktirao je tempo od starta trke, pošto je bio drugi na njoj, a sa čela je uspeo da ga pomeri tek Hanes Rajhelt iz Austrije. Već sledeći na legendarnom Kandaharu bio je Inerhofer, koji je isto kao pre dve godine, bio sjajan duž cele staze i zasluženo je imao najbolje vreme u ciju.

Skijaši koji su sledili nisu uspeli da mu pripreti, a možda najveće iznenađenje priredio je Štrajtberger, koji je imao startni broj 30, a iza sebe je ostavio Krela i Rajhelta, koji je bio četvrti. Norvežanin Aksel Lund Svindal bio je peti, ispred Vernera Hela iz Italije, Šporna i još jednog Italijan Dominika Parisa. Među prvih deset bili su i Josef Ferštl iz Nemačke i Austrijanac Johanes Krel.

Austrijanac Marsel Hiršer i dalje je vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 1.135 bodova, a prati ga Svindal sa 966. U poretku spusta vodi upravo Norvežanin sa 359 bodova, deset više od Pariza, dok je Inerhofer treći sa 344 boda.

Takmičenje u Garmiš-Partenkirhenu nastavlja se u nedelju veleslalomom.

Komentari