Vesti Fischer - Noviteti za sezonu 2016/2017.

Fischer - Noviteti za sezonu 2016/2017.

| 20.10.2016. | Vita.si
ski images fischer640x389a

I ove godine, kao i predhodnih, austrijski proizvođač sportske opreme FISCHER predstavlja brojne novine u proizvodnom programu opreme za zimske sportove i boravak na snegu. Upravo ti noviteti doprinose bljem skijanju i još boljim performansama sa još većim uživanjem u skijaškim sportovima i zimskoj rekreaciji na snegu.

THE CURV
Skije THE CURV su osnovale tri legende alpskog skijanja, Hans Knauss, Mike von Grüningen i Kristian Ghedina. Skija je osvojila i ISPO AWARD GOLD WINNER 16l17 .

Tehnologije, koje su korišćene kod skija najvišeg ranga prilagodili su vrhunskim skijašima, skijašima koji od skije očekuju najviše. Skija THE CURV se pojavljuju u tri verzije, a to su THE CURV BOOSTER, THE CURV DTX i THE CURV TI ALLRIDE / THE CURV RACE.

Svi modeli imaju:

TROSTRUKI RADIJUS koji osigurava univerzalnost skije. Prednji deo skije je slalomski za brži ulaz u zavoj. Srednji deo je veleslalomski za stabilnost kod vođenja zavoja, zadnji deo je opet slalomski za agresivan izlaz iz zavoja i brzu pripremu novog zavoja.

KONKAVNI SIDEWALL za glatko klizanje kroz zavoj i kod većih nagiba. Trenje sa snežnom podlogom je tako smanjeno na minimum.

DIAGOTEX™ za poboljšanu torzijonu otpornost. Karbonska vlakna postavljena su diagonalno, što u kombinaciji sa titanuim pločama omogućava izuzetnu torzijsku stabilnost.


PRILAGODLJIV KARAKTER različita geometrija kod različitih dužina skija omogućava, da duža skija ima radijus veleslalomske učiteljske skije, a kraća skija radijus slalomske skije.


KOLEKCIJA THE CURV:


RC4 THE CURV CURV BOOSTER


RC4 THE CURV DTX:



RC4  THE CURV TI



RC4 THE CURV RACE



Skijaške cipele RC PRO

Uprkos izuzetnom uspehu Fischer Vacuum skijaških cipela, vodeći stručnjaci Fischera su se usmerili ka izradi cipele koja će skijašu pre svega ponuditi udobnost čim je obuje, ali uz to i
izuzetne performanse na terenu.

Rezultat toga je skijaška cipela RC PRO, čiji modeli se nalaze u sva tri Fischer segmenta skijaških cipela (Vacuum Full Fit, Vacuum Comfort Fit i Thermoshape). Zajdničko ime za sve je AFZ (Active Fit Zones) unutarnja cipela širine 100mm.

»Comfort zone« je predeo cipeli koji obezbeđuje udobnost tamo gdje je najpotrebnije – u zglobu i kod prstiju.
»Power zone« je predeo koji omogućava efikasniji prenos sile odnosno snage.
»Flex zone« omogućava savijanje i pregibanje unutarnje cipele bez uticaja na oblik unutrašnje cipele.

RC PRO 130 VACUUM FULL FIT    

RC PRO 120 VACUUM CF    

RC PRO 120 THERMOSHAPE



Ostalo u FISCHER kolekciji

I dalje u prvim redovima ostaje linija RC4, u preoblikovanom BLACK BEAST izgledu, koji je u zadnje dve sezone već postao Fischer-ov prepoznatljiv dizajn. Tu su skije za slalom, veleslalom i univerzalne skije.



RC4 WORLDCUP RC


RC4 WORLDCUP SC

RC4 SPEED


Serija PROGRESSOR u dolazećoj sezoni ostaje nepromenjena. AIR TEC Ti i RAZORSHAPE i dalje obezbežuju izuzetno malu težinu skija, a da pri tome ne trpe vozne karakteristike skija. Naravno i dalje je najvažnija PREDNOST serije PROGRESSOR sistem dvostrukog radijusa (Dual Radius System), koji daje skijama unikatnu univerzalnost.


AIR TEC TI

Drvenom jezgru skije je dodano brušena struktura, koja je smanjila težinu za 25%, a skija usput zadržava odlične vozne karakteristike. Zajedno sa posebnim titanijumskim nastavkom, skija uprkos smanjenoj težini zadržava pravilnu savitljivost i torszijonu stabilnost.


RAZORSHAPE

Izravnati bočni deo skije daje skiji poseban oblik tzv. britve, čiji je cilj smanjanje težine skije.


SKIJE ZA DAME
Ženska linija skija zadržava svoj sofisticiran izgled, koji samo nadograđuje izuzetni kvaliteu skija za dame. Fischer ženske skije su izuzetno lagane zbog sistema vezova WOMENTRACK. Radi boljeg težišta na skijama, vezovi su podešeni dugačije nego na ostalim skijama.


Najpoznatiji model u ženskoj liniji je model TRINITY, kome se svake sezone priključi poneki novi model, za kojeg korisnice utvrde da u potpunosti ispunjava njihove zahteve na belim padinama. Tako se može reći da u Fischer kolekciji za dame svaka može pronaći nešto za sebe.


IVORY


TRINITY

BREEZE


PURE

 



SKIJAŠKO TRČANJE
Fischer već dugo godina drži primat u nordijskom skijanju. Svake sezone na tržište Fischer lansira nešto novo, kako bi takmičare i rekreativne trkače napravio još bržima. U sezoni 16-17 je to tehnologija novih »elastičnih« skija  EFFICIENT FORWARD.

Celokupna tehnologija se temelji se na efikasnom odrazu (kod klasične tehnike). Sa novim skijama, kod kojih je elastičnost neverovatna, se efikasnost odraza drastično poboljšava pa i to kod onih koji nemaju idealnu tehniku. Posledica svega toga je prenos snage i više vremena za sam odraz.  


SUPREME CROWN EF


FIBRE CROWN EF

Novi, još bolji SPEEDMAX!
Tehnologija "Cold Base Bonding" se dokazala još u predhodnoj sezoni. Radi se o posebnom procesu izrade, koji sadrži homogenost molekularne strukture u kliznoj podlozi. Sa tim se dobijaju najbolje moguće klizne karakteristike i najbolja mogućnost za pripremu skija sa različitim mažama, pore u kliznoj oblozi zadržavaju svoju prvotan oblik. Važno je i sledeće, da su na taj način skije brže u širem temperaturnom pojasu, središnji plast u kliznoj podlozi apsorbuje temperaturne razlike i sa tim obezbeđuje konzistentnost i odlične klizne karakteristike u različitim uslovima.

Pobjednička formula je još nadograđena s procesom nazvanim "Finish First", sa kojim su smanjili izloženost skije odnosno njene baze toploti, a sa tim ispunili najvažniji cilj: napraviti skiju što bržom!

Kompjuterski vođenim merenjem pojednih karakteristika skija i preciznim beleženjem, na kraju se obezbeđuje, da su obe skije 100 % istih karaktersitika i težine. (Precision Pairing System)


SPEEDMAX SKATE PLUS/COLD


SPEEDMAX CLASSIC PLUS/COLD

 

Komentari