Vesti FIS Kongres - Neke od odluka u Alpskom skijanju

FIS Kongres - Neke od odluka u Alpskom skijanju

Barcelona, SPA | 15.06.2014. | bihski.com
FIS kongres 2

Tokom upravo završenog jednonedeljnog FIS Kongresa u Barceloni održani su godišnji sastanci brojnih FIS tela koja se bave pitanjima alpskih disciplina:  Izvršni Odbor za Alpske discipline, Alpski Komitet, Komitet za Svetski Kup, Klasifikacija Alpskih takmičara, Alpsko skijanje za žene, Pravila u Alpskim disciplinama, Tehnički delegati za Alpske discipline, Radne grupe trenera za žene i muskarce, Medunarodni kupovi, Radne grupe za pitanja dece i omladine u alpskim disciplinama i Radna grupa za pitanja tehničke opreme.

Preporuke sa ovih sastanaka dostavljene se na uvid FIS Kongresu koj je, između ostalog, usvojio sledće:

- Usvojene su brojne modifikacije koje su se odnosile na Kalendar Audi FIS Svetskog Kupa u Alpskim disciplinama za sezonu 2014/2015. Među njima i odluka da se takmicenje u Slalomu za muškarce održi u Madoni di Kampiljo (ITA) i da se iz Kalendara za sezonu 2014/2015. izuzme Spust za muškarce u Bormiu (ITA) sa ciljem da se još uvek pokuša naći solucija da se ono ipak odrzi u Bormiu ili da mu se nade neki drugi domaćin.

- Aspen (USA) je imenovan za domaćina Audi FIS Finala Svetskog Kupa u Alpskim disciplinama za sezonu 2016/2017, čime su otpali Lenzerheide (SVI) i Soldeu (AND).

- Potvrdena je postojeća Specifikacija opreme koja će važiti do kraja olimpijskog perioda 2017/2018.

- Za Svetski Kup će direktor trka i sudija asistent koje imenuje FIS, biti ravnopravni članovi takmičarskog žiria.

 

Na FIS Alpskim Prvenstvima sveta će moći da učestvuje maksimalno 100 takmičara-ki. Samo 30 najboljih iz prve vožnje će moći da učestvuje u drugoj trci. FIS bodove ce dobiti i takmičari koji su završili prvu trku.

Komentari