Vesti FIS Kalendarska Konferencija 2017 u Portorožu

FIS Kalendarska Konferencija 2017 u Portorožu

Portorož, SLO | 25.05.2017. | fis-ski.com
hotel portoroz bernardin 640x389

Skijaška sezona 2016/17 je nedavno završena, a u Međunarodnoj skijaškoj federaciji FIS već su u fokusu na zimu 2017/18, i pripreme su u punom jeku. U tom smislu, FIS porodica - predstavnici zemalja članica su se okupili na godišnjoj FIS Kalenarskoj konferenciji koja se od od 24. do 27. maja 2017. održava u slovenačkom letovalištu Portorož.

U Grand hotelu Bernardin sastanke će imati Sub komiteti za svaku od sportskih grana na kojima će razmeniti iskustava iz protekle sezone, razmatrati pravila i propise i eventualno usvojiti neke promene, dogovarati kalendare takmičenja, razmenjivati mišljenja o budućnosti zimskih sportova.

Jedna od najiščekivanijih tema je kalendar Fvetskog kupa za FIS olimpijske discipline. Od posebnog interesa na ovogodišnjoj kalendarskoj konferenciji je i usvajanje izmena Strateškog plana FIS-a. Kandidati za FIS Svetska prvenstva 2023. godine imaće svoja predstavljanja.

Poslednjeg dana konferencije, u subotu 28. maja, zasedaće najviše telo FIS Koncil, a razmatraće predloge tehničkih komiteta, uključujući potvrdu kalendara FIS Svetskog kupa 2017/18, imenovanje tehničkih zvaničnika na velikim takmičenjima, aplikacije za članstvo novih nacionalnih ski udruženja i imenovanje domaćina za 52. FIS Kongres 2020. godine.

Na konferenciji učestvuje stotine predstavnika zemalja članica FIS-a među kojim i iz Srbije. Na čelu sa generalnim sekretarom Milanom Božićem Srbiju je predstavljao Stevan Marinković - TD, Miša Stojanović - direktor alpskih trka, prof. Robert Ropret - KOUL, Jugoslav Milošević - PARAski, Radosav Jelisijević i Nikola Jeremić - CC odbor, Dimitrije Lazarovski-IPC i Severin Pavlović - SB

 

 

Galerija slika

Komentari