Vesti EYOF 2017. Sarajevo/Istočno Sarajevo - Pred organizatorima još mnogo posla

EYOF 2017. Sarajevo/Istočno Sarajevo - Pred organizatorima još mnogo posla

Sarajevo / Istočno Sarajevo | 30.03.2015. | sarajevo.ba
eyof2017640

Koordinaciona komisija Evropskog olimpijskog komiteta (COCOM) posetila je od 05. do 07. marta gradove Sarajevo i Istočno Sarajevo, domaćine Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2017. godine. Četveročlana komisija u pratnji Samira Avdića, direktora EYOF-a 2017. i članova Organizacionog odbora, obišla je dvorane „Huan Antonio Samaran“ na Zetri i dvoranu "Mirza Delibašić" Skenderija, kao i smeštajne kapacitete i olimpijske planine Bjelašnicu, Jahorinu i Igman.

Članovi Organizacionog odbora EYOF-a 2017. su članovima Komisije predočili trenutnu situaciju i ono što je do sada urađeno vezano za organizaciju ove manifestacije.

Članica COCOM-a Čehinja Katerina Nyčova, koja je već tri puta posetila Sarajevo i Istočno Sarajevo, ističe da je zadovoljna stanjem većine borilišta koja je imala priliku da poseti, ali da je pred organizatorima još mnogo posla.

Ovo je četvrta poseta EOK-ove komisije Bosni i Hercegovini, a posetiće gradove organizatore još jedanput u septembru, kada će poslednji put proveriti stanje na olimpijskim borilištima.

 

Komentari