Vesti Evropa kup - Nevena 18. u Kurševelu

Evropa kup - Nevena 18. u Kurševelu

Courchavel, Fra | 18.12.2012. | fis, b92
courchevelfisladies

U francuskon ski centru Kurševelu (Courchavel), odmah nakon održanih trka Svetskog kupa održavaju se trke FIS Evropa kupa u utorak i sredu 18. i 19. decembra 2012. Na ovim trkama nastupa i najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović.

Prvog takmičarskog dana je vožena trka slaloma na kojoj je Nevena zauzela 18. mesto i ostvarila 35.15 FIS bodova. U ovoj trci je startovalo 78. takmičarki sa samo njih 32 su završile trku. Sutra, u sredu, je na programu trka veleslaloma.

Na svom trećem slalomu ove sezone plasmanom na 18. mesto u jakoj konkurenciji uvećala je svoj bodovni saldo za 13 bodova i sada ih ima 19. Ignjatovićeva je ove sezone bodove osvojila još u švedskom Vemdalenu, kada je bila 25.

Staza je dosta bila tvrđa od Svetskog kupa. Preovladivale su ledene ploče, sneg je dva dana neprestano padao i bilo je vrlo maglovito. Prvu vožnju nisam dobro skijala, pa sam bila tek 31. Druga je bila daleko bolja, jer sam imala ukupno deveto vreme, što mi je na kraju donelo 18. poziciju“, istakla je Ignjatovićeva.

Naredna trka Nevenu očekuje već u sredu, kada će u Kurševelu skijati veleslalom, na stazi na kojoj su se u nedelju takmičile najbolje skijašice današnjice u okviru Svetskog kupa. Srpska skijašica je trebalo da startuje na toj trci, ali je odložila ovosezonski debi u elitnom takmičenju za trke u Zemeringu 29. i 30. decembra. Do tada, Ignjatovićeva će ove nedelje skijati još nekoliko trka u Francuskoj, u tehničkim disciplinama, u kojima je i najjača.

Od takmičenja u Svetskom kupu, Nevena će skijati i na Sljemenu, u Mariboru i Ofteršvangu, a u februaru je čeka Svetsko prvenstvo u Šladmingu.

Komentari