Vesti Eurosport - Zimski sportovi u oktobru 2016

Eurosport - Zimski sportovi u oktobru 2016

| 29.09.2016. | www.eurosport.rs/
es ski 640 360

Kao i svake godine smena godišnjih doba donosi bogat sportski program na kanalima Eurosporta. Poštovaoci zimskih sportova moći će da isprate start sezona alpskog skijanja i umetničkog klizanja.

“Dom biciklizma” privodi kraju još jednu spektakularnu sezonu, za ljubitelje fudbala tu je Bundesliga, FIFA U17 svetski šampionat za devojke, kao i plejof Američke profesionalne fudbalske lige. a verni navijači VTA tura pratiće poslednja takmičenja pre velikog finala. Snukerašima neće manjkati uzbuđenja, jer su u oktobru na programu tri velika takmičenja.

ALPSKO SKIJANJE - START 51. SEZONE FIS SVETSKOG KUPA
Tradicionalno, FIS Svetski kup u alpskom skijanju počinje u Austriji, na Retenbah glečeru iznad Zeldena. “Dame imaju prednost” je slogan prvog takmičenja u sezoni, kada će se u subotu devojke nadmetati u veleslalomu, dok će muškarci nastupiti dan kasnije, u istoj disciplini…
Eurosport će direktnim prenosima ispratiti kompletnu sezonu FIS Svetskog kupa u alpskom skijanju, koja se završava u Aspenu, 19. marta 2017, nakon obilaska 31 ski centra i održanih 19 u muškoj i 20 takmičenja u ženskoj konkurenciji.

UMETNIČKO KLIZANJE - ISU GRAND PRIX
ISU Gran pri u umetničkom klizanju je takmičenje pozivnog tipa, u organizaciji Internacionalne klizačke unije, koje se na tri kontinenta održava svake godine, još od 1995. Pravo učešća imaju klizači stariji od 14 godina, koji su na određenim internacionalnim takmičenjima osvojili potreban broj ukupnih ili tehničkih poena…

Komentari