Vesti Eurosport produžio TV prava za zimske sportove do 2021.

Eurosport produžio TV prava za zimske sportove do 2021.

| 21.11.2014. | eurosport.rs
Eurosport480x292

Eurosport Grupa je 20. novembar 2014. u Parizu potpisala značajan, dugoročan, ugovor sa “Infront Sports & Media” u cilju ojačavanja pozicije referentnog kanala posvećenog zimskim sportovima.Gledaoci Eurosporta biće u prilici da prate najsveobuhvatniju pokrivenost takmičenja u zimskim sportovima, direktno na TV-u i u digitalnoj formi.

Vodeća evropska sportsko-zabavna grupa nastavlja sa direktnim praćenjem svih FIS sportova, alpskog skijanja, ski trčanja, nordijske kombinacije, ski skokova, fristajl i snoubord Svetskog kupa, tokom pet sezona počev od 2016/2017.

Sledeći strategiju Eurosporta, produžavanja ekskluzivnih prava na glavne sportove, emiter je obezbedio ekskluzivu na regionu Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Poljske, Rumunije i Španije za sve discipline FIS Svetskog kupa, kao i za FIS Svetski kup u alpskom skijanju u Švedskoj, za takmičenja u Americi i Kanadi.

Eurosport će po sezoni pratiti oko 200 takmičenja u zimskim sportovima, jer su FIS svetska prvenstva u alpskom i nordijskom skijanju 2019 i 2021, kao i FIS svetska prvenstva u fristajlu i snoubordu 2015 i 2017 sastavni deo programa.

Žan-Tjeri Agostin, CEO Eurosport Grupe, izjavio je:”Eurosport je još jednom pokazao spremnost da ostane referentan kanal za zimske sportove. Na strateškom nivou, Eurosport nastavlja sa dugoročnim ugovorima u svom portfoliju i povećava lokalnu eksluzivnost, u cilju obezbeđivanja najbolje moguće ponude gledaocima i komercijalnim partnerima.

Filip Blater, predsednik i CEO kompanije “Infront Sports & Media”, prokomentarisao je sporazum: “Sa velikim zadovoljstvom objavljujemo ovaj veliki sporazum, jer Eurosport pruža pravu priliku da zimski sportovi dobiju veću vidljivost širom sveta, koju i zaslužuju. Smatramo da je ovo bio pravi izbor u cilju povećanja gledanosti, zahvaljujući tradiccionalnim i digitalni kapacitetima koje emiter poseduje. Ovo će uvećati vrednost zimskih sportova, kao i povećati broj ljubitelja i ljudi koji u njima uživaju baveći se sportovima na snegu.

Takmičenja u zimskim sportovima direktno će prenositi Eurosport i Eurosport 2, kao i Eurosport Azija-Pacifik. Samo u Evropi, svake sezone preko 600 sati prenosa FIS svetskih kupova se očekuje na Eurosportovim kanalima. FIS Svetski kup će takođe biti dostupan ina mobilnim uređajima zahvaljujući Eurosport Plejeru.

O EUROSPORT GRUPI
2014. Eurosport slavi 25 godina kao lider živih sportskih prenosa i digitalnih invovacija. Eurosport Grupa je vodeća evropska sportsko zabavna grupa.
- Diskaveri Komjunikejšns, svetski broj 1 u proizvodnji plaćenih TV programa, preuzeo je u 2014. godini kontrolu nad Eurosportom, proširujući svoj portvolio na 2.7 milijardi kumulativnih pretplatnika na više od 220 zemalja i teritorija.
- Eurosport je prvi panevropski TV kanal, koji se emituje na 20 jezika u 135 miliona domaćinstava širom Evrope, u 54 države.
- Eurosport HD je simulkast Eurosporta u visokoj rezoluciji.
- Eurosport 2 se gleda u 72 miliona domaćinstava na 18 jezika širom 51 teritorije.
- Eurosport 2 HD lansiran je avgusta 2009. Eurosport Azija-Pacifik proteže se u 16 zemalja regiona gde je pokrenut HD kanal u septembru 2011.
- Eurosportnews je kanal sportskih vesti koji se prenosi širom sveta.
- Eurosport.com, evropska broj 1 online sportska destinacija, koja ima oko 23 milliona korisnika mesečno (comScore) u međunarodnoj mreži sportskih vebsajtova na 11 jezika, uključujući Yahoo! ko-brendirane sajtove u Nemačkoj, Španiji, Italiji i u Velikoj Britaniji.
- Eurosport.com besplatna mobilna aplikacija je dostupna na 10 jezika.
- Eurosport Player, Eurosportov online TV servis, emituje uživo i na zahtev sportove koji se gledaju na PC-u u 53 države i Plejer aplikaciju dostupnu za mobilni, tablet i konekciju za TV u 40 zemalja.
- Eurosport Events je grupa eksperata koji upravljaju i promovišu međunarodne sportske događaje

                Eurosport - Predrag Vukanovic

 

Komentari