Vesti Durmitor - "Via Dinarica Fest" na Žabljaku 16.-17. avgista 2012.

Durmitor - "Via Dinarica Fest" na Žabljaku 16.-17. avgista 2012.

Np Durmitor, NP Sutjeska | 10.08.2012. | cstimontenegro.org
dinarica fest2a

U periodu od 16-17. avgusta 2012. godine, Žabljak i okolina će biti mjesto dešavanja promotivnog festivala nazvanog Via Dinarica Fest. U cilju promocije turističke ponude i uspostavljanja veza i saradnje između članova prekograničnih zajednica, festival započinje u četvrtak, 16. avgusta kada će sa bosanske strane, iz NP Sutjeska ka NP Durmitor, predstavnici lokalnih tur-operatora krenuti na dvodnevne tzv. FAM ture i proći planinarskim i biciklističkim stazama koje su uređene tokom ovog projekta. Njihov dolazak na Žabljak je planiran drugog dana ove manifestacije, tj. u petak 17. avgusta u kasnim popodnevnim satima.

Ove promotivne ture će biti specijalna prilika da se oni upoznaju sa turističkom ponudom na ovim stazama, kojima su povezana ova dva nacionalna parka, i koje će uključiti u svoje turističke programe nakon ovog festivala.

Drugi festivalski dan je posvećen turistima i svečanoj promociji Via Dinarice. Brojna dešavanja će se odvijati na Žabljaku, gdje će i počinjati i završavati sve outdoor aktivnosti. U očekivanju planinara i biciklista sa FAM tura, posjetioci festivala će moći da uživaju u mnogim interesantnim izletima koji će biti organizovani u saradnji sa brojnim turističkim poslenicima na području NP Durmitor i okoline. Posjetioci će imati mogućnost da po promotivnim cijenama uživaju u raftingu Tarom, krstarenju Pivskim jezerom, kanjoningu kroz Nevidio, jahanju konja, džip turama obilaska vidikovaca u kanjonu Tare i okolini, brojnim izletima na jezerima Durmitora, planinarenju, biciklističkim turama i sl.

Osim toga, u Tržnom centru na Žabljaku biće organizovan Promotivni sajam domaćih proizvoda. Posjetioci sajma će imati priliku da, na štandovima na kojima će lokalni proizvođači izlagati proizvode iz njihove radinosti, kupe brojne kvalitetne mlječne, mesne i druge poljoprivredne proizvode, zatim suvenire od drveta kao i ručno pletene komade odjeće i predmete za domaćinstvo i sl. Svi mališani koji toga dana budu na Žabljaku moći će uživati u zabavi animatora, koji će zanimljivim edukativnim i muzičkim sadržajem, učiniti ovaj program privlačnim i njihovim roditeljima. Dječji program će biti organizovan na platou ispred restorana „Javorovača". Inače, to mjesto je predviđeno za doček planinara i biciklista, čiju će dvodnevnu priču i doživljaj staza Via Dinarice gosti moći vidjeti pretočenu u projekciju fotografija koje će biti zabilježene tokom ovih tura. Nakon toga, uslijediće muzički dio festivalske zabave uz zvuke i igru folklora, a završiti nastupom DJ-a, koji će uz specijalni odabir hitova, priuštiti ugođaj svim posjetiocima.

Bogatstvom sadržaja, tokom ove manifestacije, cilj je da se mnogi poklonici aktivnog odmora iznova podsjete na već poznate, i upute, na do sada za njih neotkrivene prirodne atrakcije i ljepote NP Durmitora i NP Sutjeska, kao i na bogatstvo autentičnih priča o ljudima, kulturi i istoriji.

Galerija slika

Komentari