Vesti Durmitor - Skijalište Savin kuk spremaju za sezonu

Durmitor - Skijalište Savin kuk spremaju za sezonu

Durmitor | 06.10.2014. | rtcg.me
durmitor 06102014640

Kapitalnim budžetom Vlade Crne Gore za 2014. godinu, za rekonstrukciju skijališta Savin kuk na Durmitoru opredijeljeno je 800.000 eura. Za prvih pola miliona, koji će biti uloženi u rekonstrukciju žičare "Savin kuk 1" i tri ski lifta, završena je tenderska procedura i odbran najpovoljniji izvođač radova Konzorcijum San Inžinjering iz Podgorice i Uniprod iz Bijelog Polja, koji su već počeli rekonstrukciju skijališta, kazao je direktor državnog privrednog društva Turistički centar Durmitor, Miloš Popović.

"Direkcija javnih radova raspisala je tender za remont žičara na Savinom kuku. Remontuje se žičare Savin kuk 1 (dvosjed) i tri ski lifta, dva tipa sidro i lift tanjirača. Vrši se generalni remont. Radovi su počeli, a rok je 75 dana. Do početka sezone svi radovi trebalo bi da budu završeni", kazao je Popović.

Raspisan je tender i za drugu fazu pripreme skijališta u koju će biti utrošeno preostalih 300.000 eura i to za nabavku novog dječijeg lifta, postavljanje signalizacije na skijalištu i sigurnosne opreme, kao i nabavku još jedna mašine za pripreme i uređenje staza.

Iz Turističkog centra Durmitor su poručili da će svi radovi biti završeni do početka zimske turističke sezone i da će najatraktivnije crnogorsko skijalište spremno dočekati snijeg i turiste.


        Izvor:  www.rtcg.me   Senka Popović, Radio Crne Gore

 

Komentari