Vesti Durmitor - Sezona stiže a za Ski centar još nema ponuda

Durmitor - Sezona stiže a za Ski centar još nema ponuda

Durmitor | 16.09.2012. | vijesti.me
2272711996156734154191000010096367165048237203347n2

Oglas za prodaju imovine Ski-centra Durmitor u stečaju, po početnoj ceni od 4,02 miliona eura, ističe 17.09.2012., a nije stigla nijedna ponuda, saopšteno je iz stečajne uprave.

Stečajni upravnik Čedo Gospić kazao je da zainteresovani ulagači imaju šansu u ponedeljak da predaju ponude, koje će, ako ih bude, biti otvorene u sredu. Pobednik na oglasu biće ona kompanija ili pojedinac koji ponudi višu cenu, a moraće da zadrži najmanje sedam od 13 radnika koliko je trenutno na platnom spisku preduzeća.

Oglas za prodaju imovine žabljačkog Ski-centra Durmitor u stečaju je objavljen 01.09.2012, a rok za prijavu je 15 dana.

Prodaji se nadaju i akcionari, koji su najavili da će štrajkovati glađu u prostorijama upravne zgrade, ukoliko se nastavi odugovlačenje sa rešavanjem njihovih zahteva ili im se uskrati pravo na besplatne deonice.

Oni traže da se u stečajnu masu ne računaju dugovi koje su napravile firme biznismena Radovana Grbovića, koji je godinama upravljao imovinom, a sudski je ocenjeno da je to radio nezakonito. Manjinski deoničari su zahtevali da se nastala šteta naplati od Grbovića i da vrijednost besplatnih akcija za 566 nekadašnjih radnika iznosi 5,1 milion eura.

Prostorije Ski-centra u Podgorici, u Moskovskoj ulici, prošle godine su prodate za 110.000 eura

Ruinirano državno skijalište posledica je Grbovićevog višegodišnjeg gazdovanja, koje je sud ocenio nezakonitim, i neshvatljivog odobrenja Vlade da mu ga ne oduzme na vreme.

Nakon dugog sudskog postupka, Grbović je imovinu Ski-centra vratio državi, odnosno preduzeću Ski-centar u stečaju. Iz Vlade su najavali da će do zimske turističke sezone, koja se primiče, pronaći strateškog partnera da bi skijalište funkcionisalo.

Imovinu Ski-centra Durmitor, prema popisu Privrednog suda iz Bijelog Polja, čine hotel Durmitor sa opremom, inventarom, zemljištem i infrastrukturom kao i 13 renta vila u sastavu kompleksa tog hotela. Na listi popisane imovine su i stambeni, poslovni i drugi objekti na više katastarskih parcela na Žabljaku. Grbović je, kako je utvrđeno u sudskom postupku, nezakonito upravljao i ekonomijom zdrave hrane u katunu Dobri do sa zemljištem, objektima, opremom, inventarom, motornim vozilom i 556 ovaca.

Prostorije Ski-centra u Podgorici, u Moskovskoj ulici, prošle godine su prodate za 110.000 eura i taj novac je deo stečajne mase iz koje će se, nakon prodaje ostatka imovine, namiriti poverioci.

Stečajni upravnik je kazao da su za prodaju tog prostora u atraktivnom delu Podgorice, preko puta zgrade Maksim u poslovnom delu grada, “jedva našli kupca i to iz drugog puta”.

       Izvor:  www.vijesti.me

 

Galerija slika

Komentari