Vesti Druga razmena ski opreme u Nišu

Druga razmena ski opreme u Nišu

Niš | 24.12.2014. | SK Niš
zoza razmena640x389

U Nišu će u subotu, 27. decembra, biti održana druga (poslednja) razmena skijaške opreme pred novu sezonu. Održaće se u Hali sportova „Čair“, verovatno u sva tri paviljona istočnog krila, od 10 do 14 sati.

Razmena skijaške opreme u Nišu postoji 38. godina. Isprva je bila održavana pod vedrim nebom, na snegom pokrivenim travnjacima u niškoj Tvrdjavi. Od kako se Skijaškom klubu „Niš“ pridružio kao suorganizator i Sportski centar „Čair“, manifestacija se ustalila u najvećoj niškoj sportskoj hali.

- Razmena skijaške opreme u Nišu razlikuje se od standardnih zimskih sajmova po tome što je sve besplatno i što je u prvom planu razmena korišćene opreme, prvenstveno one koju su deca prerasla ili koju su koristili stariji skijaši čije je znanje unapređeno, pa traže kvalitetnije skije, - kaže Ivan Pešić, predsednik Upravnog odbora SK „Niš“. – Veoma je važno da tokom razmene članovi Skijaškog kluba „Niš“ obavljaju stručnu procenu i pružaju savete posetiocima koji su u dilemama prilikom nabavke opreme. Za održavanje tradicionalne razmene postoje i jaki emotivni razlozi – mnogi skijaši se ovde sretnu posle godinu dana, jer se viđaju samo na snegu, pa je to fantastična prilika za druženje.

Deo tradicije je i to da prva razmena pred početak sezone bude slabije posećena, što se dogodilo i ovog puta. Zato organizatori veruju da će se u subotu na razmeni okupiti više od hiljadu posetilaca.

Komentari