Vesti Divčibare - Ski sezona počela 31. decembra

Divčibare - Ski sezona počela 31. decembra

Divčibare | 01.01.2020. | divcibareskiresort.com
skijanje 201 3 1200x730a

Kategorije

Ski staza „Crni vrh”, u okviru Divčibare Ski Resorta, otvorena je za skijaše u utorak 31. decembra 2019, na dan dočeka Nove godine. Radno vreme skijališta je svakog dana od 9 do 16 časova.

Tog prvog dana nakon par sati rada, zbog jako niske temperature i nestajanja struje došlo je do problema na žičari. Tada su svi skijaši koji su kupili ski karte bili pozvani da dođu do blagajne za povraćaj novca. Kvar je brzo otklonjen, a skijanje do kraja dana je bilo beslatno.

Novina u predstojećoj sezoni je da će se cene ski karata razlikovati za radne dane i dane vikenda. U radnim danima cene ski karata ostaju nepromenjene u odnosu na prošlu godinu, dok će cene karata za dane vikenda biti od 10 do 20% više u zavisnosti od vrste ski pasa. Besplatna vožnja važi za decu uzrasta do 5 godina.

Na stazi će raditi objekat za iznajmljivanje opreme, dežuraće zdravstvena služba i Gorska služba spasavanja Srbije (tel. +381 63 466 427). U podnožju staze, na ski poligonu radiće ski škola za decu i odrasle.

Posetioce skijališta posebno će obradovati novoizgrađen ugostiteljski objekat  DivčiBAR – bar i restoran, sa raznovrsnom ponudom hrane i pića. Petkom i subotom restoran će raditi do 23h, dok će ostalim danima raditi od 8 do 17h.



Zbog svoje blizine velikim gradovima, Divčibare je mesto na koje je atraktivno doći čak i na dan. Osim iz okolnih mesta i gradova najveća poseta skijaša i bordera očekuje se iz Beograda, Novog Sada, Šapca, Obrenovca, Čačka i Loznice. Protekle sezone na ski stazi Crni vrh u 70 skijaških dana – skijalo je više od 10.000 skijaša i snoubordera.

Ski staza „Crni vrh“ duga je 850 m, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru, kapaciteta 1200 skijaša na sat. Na stazi je u funkciji sistem za veštačko osnežavanje koji broji šest topova i dve žirafe. Staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima.

Dnevna ski karta radnim danima za odrasle košta 1.400 dinara a za decu 1.100 dinara. Vikendom, za odrasle košta 1.600 dinara a za decu 1.200 dinara. Depozit za Key card je 400 din.
Za mnoge će biti zanimljiva mogućnost kupovine ski karte "6 dana u sezoni" - 7.300 dinara kao i "10 dana u sezoni" - po ceni 10.500 dinara.

Sve informacije vezane za rad ski staze, cene ski pass karata, rentala ski opreme, ski škole, web kamera na sajtu:

       divcibareskiresort.com

 

Galerija slika

Komentari