Vesti Divčibare - Panoramska vožnja žičarom tokom leta

Divčibare - Panoramska vožnja žičarom tokom leta

Divčibare | 11.05.2016. | kolubarske.rs
divcibare leti 4 640x389

Posetioci Divčibara od prvomajskih praznika pa nadelje tokom lete će moći da uživaju u panoramskoj vožnji žičarom na ski stazi Crni vrh - saopšteno je iz "Divčibare SKI RESORT-a", koji upravlja ski stazom Crni vrh.

Uskršnji i prvomajski odmor na Divčibarama, uključujući i prvomajski uranak, pokvarili su kiša i loše vreme. Otuda nikada manje gostiju za prvomajske praznike na Divčibarama kao ove godine.

Bilo je i onih koji su dan ranije, u subotu 31.04.2016 kada nije padala kiša, roštiljali, šetali se i, po prvi put, uživali u panoramskoj vožnji žičarom na ski stazi Crni vrh, koju je organizovalo "Divčibare SKI RESORT-a", koje upravlja ski stazom.

U subotu je za samo nekoliko časova prodato oko 100 karata za panoramsku vožnju, a u razgledanju Divčibara, vozeći se žičarom, uživali su pretežno mlađi posetioci. Većini je to bila prva vožnja žičarom tako da je bilo uzbudljivo, dok su skijaši rekli da „nisu imali predstavu da su Divčibare tako lepe i da se vidi čak i jezero“, jer zimi na to ne obraćaju pažnju.

Nažalost panoramske vožnje nije bilo u nedelju 1. maja zbog kiše i lošeg vremena.

Iz "Divčibare SKI RESORT-a" najavljuju da će panoramska vožnja žičarom biti organizovane tokom leta, svakodnevno od 10 do 16 časova.

Direktor "Divčibare SKI RESORT-a" Časlav Maksimović veruje da će proširenjem turističke ponude na stazi Crni vrh biti udahnut novi život Divčibarama, koji smo toliko dugo priželjkivali.

Valjevsko preduzeće “Kej invest nekretnine” početkom godine zakupilo je ski stazu na Divčibarama, koja je postala deo sadržaja novoformiranog "Divčibare SKI RESORT-a".

Sredinom februara, kada je "Kej" preuzeo ski stazu na Divčibarama na period od 15 godina uz ulaganje od 260.000 evra, Časlav Maksimović je izjavio da je primarni zadatak puštanje u funkciju ski staze i veštačko osnežavanje. “Ali, pored toga planiramo da napravimo dodatne sadržaje i to leti, za početak panoramsku vožnju do vrha, a kasnije kako nam finansije budu dozvoljavale da napravimo veliki adrenalin park“, najavio je pre dva meseca Časlav Maksimović preuzimajući ski stazu Crni vrh.

Deo planova već se realizuje organizovanjem panoramske vožnje žičarom, koja je prethodna dva meseca remontovana i atestirana.

Radovi na veštačkom osnežavanju, izgradnji ugostiteljskog objekta pored ski staze, organizovanje novih zimskih sadržaja, trajaće do otvaranja ski sezone, najavili su iz "Divčibare SKI RESORT-a".

      Izvor, foto:  kolubarske.rs

 

Galerija slika

Komentari