Vesti Divčibare - Otvoren novi hotel "Crni vrh"

Divčibare - Otvoren novi hotel "Crni vrh"

Divčibare | 22.12.2019. | ekapija.com
hotelcv div 960x584

Na Divčibarama je otvoren novoizgrađeni hotel Crni vrh, prvi luksuzni turističko-sportski kompleks na toj planini koji su izgradili košarkaš Miloš Teodosić i njegov brat Jovan. Vrednost investicije iznosi 7,8 mil EUR.

Hotel Crni vrh kategorizovan je sa četiri zvezdice, sagrađan na tri nivoa i raspolaže sa 111 soba i apartmana. Smešten je u mirnom okruženju borove šume, a celokupan kompleks se prostire na 2,2 hektara zemljišta.

U njemu je zaposleno 80 radnika, a sadrži velnes i spa-centar opremljen zatvorenim bazenom, biosaunom, parnim kupatilom, teretanom, đakuzijem, a poseduje restoran, bar i loundž-bar, kao i igraonicu za decu.

U okviru hotela nalazi se i Kongresna sala sa kapacitetom od 350 sedećih mesta, a za razvoj sporta i sportista različitih vrsta, od posebnog značaja je što se uz sam hotel gradi moderna sportska dvorana, po standardima FIBA, povezana toplom vezom sa glavnim objektom, a pogodna za organizaciju takmičenja, domaćih i međunarodnih.

Sportska dvorana, koja će imati pet sportskih terena – za košarku, fudbal i druge sportove, biće završena, prema najavama, 2020. godine.

Izgradnja hotelskog kompleksa, koji će doprineti i razvoju turizma u delu zapadne Srbije, trajala je manje od dve godine, a prilikom gradnje vodilo se računa o ekologiji, energetskoj efikasnosti i izvorima obnovljive energije.

Najavio da će biti urađen i put od Krčmara do Divčibara i da će se stizati za samo sat vremena do tog centra, kao i da će se uraditi potrebna infrastruktura, vodovod i kanalizacija preko Kancelarije za javna ulaganja.

    Izvor: Tanjug, ekapija   Foto: hotelcrnivrh.rs

 

Galerija slika

Komentari