Vesti Divčibare - Obeležene staze, sledi rasveta i asfaltiranje dve ulice

Divčibare - Obeležene staze, sledi rasveta i asfaltiranje dve ulice

Divčibare | 13.05.2016. | kolubarske.rs
divcibare leti 3 640x389

Šetačima su dobro došli putokazi kojima su obeležene pešačke staze na Divčibarama. Gradska direkcija je nedavno, na predlog Udruženja Divčibare, postavila table kojima su obeležene uređene pešačke staze. Četiri vode iz centra prema divčibarskim vrhovima, dok jedna staza vodi ka vodopadu, koja je takođe obeležena. Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić je najavio da će pešačke staze na Divčibarama biti ucrtane u turističke karte, uskoro će biti urađena biciklističke staza, kao i staze prema Lastri i Ravnoj Gori.

Nakon asfaltiranja glavne divčibarske ulice i, konačno, izgradnje trotoara, u planu su i radovi na javnoj rasveti. Jeremić kaže da bi ti radovi trebalo da počnu već u maju, a nakon toga sledi asfaltiranje ulica do ski staze i prema Ljutom kršu.

Dragan Jeremić je najavio da će do sredine maja na Divčibarama biti instalirana meteorološka stanica, zahavaljujući kojoj će se znati temperatura i visina snega, što će biti od posebnog značaja u zimskoj sezoni kada će u vremenskoj prognozi biti saopštavana, uz Zlatibor i Kopaonik, i visina snega na Divčibarama.

Galerija slika

Komentari