Vesti Damir Štajner, šef Misije Srbije na ZOI u Sočiju; OKS ima novog generalnog sponzora

Damir Štajner, šef Misije Srbije na ZOI u Sočiju; OKS ima novog generalnog sponzora

Beograd | 11.10.2013. | oks.org.rs
oks delez5a

Na XII sednici održanoj 11. oktobra 2013 u Beogradu, Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije glasanjem je odlučio da Šef Misije Srbije za XXII Zimske olimpijske igre u Sočiju bude Izvršni direktor OKS Damir Štajner koji je informisao Izvršni odbor da je Srbija na osnovu trenutnog stanja na rang listama Međunarodnih sportskih federacija za XXII Zimske olimpijske igre u Sočiju obezbedila tri kvote u alpskom skijanju (2 muške i 1 žensku), 2 u nordijskom skijanju (1 mušku i 1 žensku) i jednu u biatlonu.

Imajući u vidu činjenicu da smo tek na početku završnog takmičarskog kvalifikacionog perioda, sportisti Srbije imaju šanse da se plasiraju na Igre i u snoubordu i bobu, a konačan broj sportista Srbije koji će se takmičiti u Sočiju biće poznat 19. januara kada će i zvanično biti završen kvalifikacioni period.

Istog dana u Olimpijskom komitetu Srbije je promovisao novog generalnog sponzora - Kompaniju Delhaize Serbia.

Povodom potpisivanja ugovora o generalnom sponzorstvu prisutnima se obratio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije  Vlade Divac: „Kompanija Delhaize Serbia danas postaje naš partner, ali i kapiten sponzorskog pula „Mi smo tim RIO 2016“. Iako smo na samom početku, verujem da će se naša saradnja realizovati na obostrano zadovoljstvo i da ćemo se na Olimpijskim igrama u Riju 2016. zajedno radovati medaljama naših sportista. Siguran sam da će podrška kompanije, koja je lider u svojoj oblasti poslovanja, biti upravo kao što je rečeno, nova snaga za srpske olimpijce.“

Nakon potpisivanja Ugovora, prisutni sportisti učesnici u programu RIO 2016, podeljeni u tri tima nadmetali su se u kulinarskim veštinama. Upotrebljavajući sveže proizvode iz Maxi-ja i proizvode privatne robne marke Premia pripremali su ukusna jela koja su simbolično odgovarala temama olimpijskih sportova.

Maxi beli tim, sastavljen od predstavnika zimskih sportova: Nevena Ignjatović (skijanje), Nina Micić (snoubord), Milanko Petrović (biatlon) i Marko Stevović (skijanje) je uz podršku predsednika OKS-a Vlada Divca na temu zimskih sportova odgovorio pastom.

 
      Izvor: Olimpijski komitet Srbije

 

Galerija slika

Komentari