Vesti Daiki Ito do još jedne pobede ove sezone

Daiki Ito do još jedne pobede ove sezone

| 04.03.2012. | b92
ALeqM5hlwZsGlwJU7BpJaSMfxz6Oz G9aw

Ito je do prve pobede u Lahtiju, a treće ove sezone, ujedno i u karijeri, došao ukupnim skorom od 245,5 bodova i skokovima od 93 i 92 metra.

Drugo mesto zauzeo je vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa Anders Bardal iz Norveške, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Čeh Lukaš Hlava.

Zbog jakog vetra organizatori u Lahtiju su bili primorani da takmičenje sa velike skakaonice pomere na malu, što je očigledno najmanje smetalo Itou. Upravo Japanac je bio vodeći posle prve runde ispred domaćeg skakača Ansija Koivurante i Hlave, dok je Bardal bio deveti.

Ipak, u drugoj rundi Bardal je skočio 96 metara i tako ostao u vođstvu sve dok na red nije došao Ito, koji je zasluženo slavio. Hlava je na kraju bio treći, dok je Koivuranta morao da se zadovolji četvrtom pozicijom. Iza su sledili još jedan Japanac Taku Takeuši, austrijski skakači Gregor Šlirencauer i Tomas Morgenštern, Švajcarac Simon Aman, Jaka Hvala iz Slovenije i Pjotr Žila iz Poljske.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa Bardal sada ima 1219 bodova, 84 više od Šlirencauera, dok je treći Anreas Kefler iz Austrije sa 1.066 bodova.

Do kraja sezone ostalo je još četiri takmičenja, a prvo sledeće je u Trondhajmu, u Norveškoj, u četvrtak.

Komentari