Vesti Crni vrh, Bor - Nastavlja se uređenje skijališta

Crni vrh, Bor - Nastavlja se uređenje skijališta

Bor | 30.08.2013. | rtvbor.rs
crnivrhavgust 2013640

U Javnom preduzeću Borski turistički centar tokom leta rade na pripremi i uređeju skijališta na Crnom Vrhu. U toku je izvođenje redovnih radova na ski-stazama na Crnom vrhu koje podrayumevaju čišćenje i košenje trave. Završena je ograda oko dve ski staze, pri kraju je uređenje montažnog objekta u kome će biti kafić, ambulanta, skijašnica i biletarnica kapaciteta do 60 osoba. Na osnovu plana razvoja ovog kompleksa na Crnom Vrhu, uz postojeće dve staze predviđeno je uređenje ski putevi i ski ruta.

"Pripremićemo ski puteve i ski rute u dužini do tri kilometra tako da će skijaši moći da uživaju i u skijanju kroz šume", kaže direktor Borskog turističkog centra Aleksandar Milikić.

Planira se i postavljanje topova za veštačko osnežavanje, osvetljavanje male staze za noćno skijanje, postavljanje ležaljki za skijaše i velikog broja klupica koje će moći da se koriste i mimo zimske sezone.
"Naš je cilj da, mimo skijanja zimi, u letnjem periodu napravimo odmaralište, mesto za vikend odmor, gde borani i njihovi gosti mogu da uživaju", istakao je Milikić.

U svakom slučaju ovaj cilj Borskog tuirstičkog centra već sad se ispunjava.

05. i 06. avgusta 2013.god. na Dan rudara, žičara je bila otvorena za panoramsko razgledanje i besplatno prevozila sve zainteresovane. Podatak da je u ta dva dana više od 600 posetilaca žičarom razgledalo okolinu ove prelepe planine, pokazuje da je ona odlična dopuna i letnjoj turističkoj ponudi opštine Bor.

    Izvor: rtvbor.rs  Autor: Ljiljana Đorđević

 

Galerija slika

Komentari