Vesti Crna Gora - Sa snegom će stići i gužve

Crna Gora - Sa snegom će stići i gužve

Crna Gora | 06.01.2014. | Pobjeda, CDM
bjelasica 1

Na Žabljaku, Kolašinu i Vučju nema snega, a na Jezerinama ima ali ne koliko je uobičajeno za ovo doba godine, zbog čega, mnogi gosti koji su dočekali Novu godinu u ovim zimskim centrima nisu produžili boravak. Ima i onih koji su otkazali rezervacije za period kada bude snega.

Žabljak

Na Žabljaku nema snega ali je, kažu turistički radnici, svako imao posla i profita za novogodišnje praznike, piše Pobjeda. Svi, međutim, veruju da će sneg pasti i da će mnogobrojni turisti ostati na Žabljaku.

U Žabljak je već 30. decembra prošle godine stigao ogroman broj gostiju kako u privatnom tako i u hotelskom smeštaju. U sedam žabljačkih hotela i restorana muzika je bila uživo uz poznate izvođače narodne i zabavne muzike. U lokalnoj Turističkoj organizaciji ove opštine Pobjedi su rekli su da je za novogodišnju noć na Žabljaku bilo više od 1.500 gostiju.

Vučje

I turistički kompleks Vučje u Novu godinu ušao je bez snega, ali nisu se odgovorni u tom preduzeću previše zabrinuli, iako priznaju da željno iščekuju padavine. Organizovali su doček, dobru zabavu su obezbedili i 1. januara, popunjenost je nadpolovična, mada ima gostiju koji su odložili dolazak u taj zimski centar.

„Nema snega, ali svakako imaju gostiju, koji lepe dane i svoj odmor koriste za šetnju prelijepim padinama krnovske visoravni. Trenutna popunjenost hotela je 60 odsto, ali tek očekujemo najezdu zaljubljenika u sportove na snegu. Vučje je poslednjih godina prepozanto kao idealan kutak za porodični odmor, zbog čega i leti imamo sve više posetilaca, a pošto velike padavine meteorolozi najavljuju sredinom meseca ubeđeni smo i da ćemo imati još jednu uspešnu zimsku sezonu“, kazao je direktor Ski-centra Vučje Vidoje Perović.

Perović ne krije da ima odloženih aranžmana.
„Tačno je da ima porodica koje su odložile boravak na Vučju za desetak dana, a do tada ćemo imati goste koje okupljaju novogodišnji i božićni praznici, pa će onda proraditi i ski-lift, naša škola skijanja koju smo ove godine osmislili veoma ozbiljno. Nije ovo prva zima koja je počela bez snega, a koja je drugom polovinom obradovala sve skijaše i bordere“, istakao je on.

Kolašin

Kada je Kolašin u prvoj nedelji januara bez snega, onda to liči na elementarnu nepogodu. A zimska sezona je počela kako treba što i potvrđuje Nikola Medenica, direktor Turističke organizacije Kolašina. Od poslednjih dana decembra do prepodneva trećeg januara, posećenost Kolašina je bila odlična i ispunila je očekivanja.
„Statistički podaci već sada pokazuju da je gostiju manje za 15 do 20 odsto u odnosu na prošlu godinu“, kazao je Medenica.

Treći dan januara bez snega bio je i dan otkazivanja već ugovorenih turističkih aranžmana. Lidija Rakočević kaže da su prihvatili sve otkaze i da gostima nesu naplatili rezervacije.
„Gosti zovu, korektno nude da plate rezervacije, ali mi to nesmo prihvatili. Znamo da bez snega nema pravog zimovanja u Kolašinu. Jedan broj gostiju odlaže zimovanje i kažu „doći ćemo prvi dan kad padne sneg“, kazala je Lidija Rakočević.

Prethodna tri dana nije bilo praznog mesta na parkingu hotela „Bjanka“.
Gosti odlaze i prije nego što su planirali, jer bez snega je teško organizovati zimsku turističku ponudu u Kolašinu. Zorica Kovačević, direktorica hotela „Bjanka“, kaže da je uočila nervozu gostiju što nema snega...

Komentari