Vesti Courchevel, FRA - Predstavljanje spust staze za Prvenstvo 2023

Courchevel, FRA - Predstavljanje spust staze za Prvenstvo 2023

Courchevel, FRA | 21.09.2020. | inthesnow.com
2020 09 21 001603 Window 960x584

Courchevel, ski centar u francuskom domenu 3 Doline ovih dana predstavlja novu ski stazu na kojoj će se održati najatraktivnije takmičenje - spust, u okviru Svestskog prvenstva u alpakom skijanju 2023. koje ovaj ski centar organizuje zajedno sa susednim ski centrom Meribel.

Nova ski staza dobiće svoje ime narednih dana, a i rekreativni skijaši će u njoj moći da uživaju od ove zime 2020/2021, više od dve godine pre nego što se na njoj budu vozile trke na Prvenstvu.

Upoređujući potencijalni status nove ski staze sa stazom Streif, na kojoj se svakog januara vozi trka Hahnenkamm u Kitzbuhel-u ili staza Lauberhorn u Wengen-u, portparol ski centra je rekao da nameravaju da se od 2023. godine nova spust staza u Kurševelu pridruži legendarnom statusu pomenutih.

Novu ski stazu, koja je opisana kao „tehnički vrlo izazovna i teška“, dizajnirali su Bruno Tuaire, direktor Sportskog kluba Courchevel i Hannes Trinkl iz FIS-a (Međunarodna skijaška federacija).

Staza će biti dugačka 3,3 km i imaće visinsku razliku između starta i cilja od 970 m, što je čini jednom od najdužih staza na skijaškom području 3 Doline.

Staza prolazi kroz srce šume i omogućava poglede na selo Courchevel Le Praz, olimpijske skakaonice i centar Alpinium u podnožju“, rekao je portparol Courchevela dodajući, „Nema sumnje da će ova skijaška staza za Svetsko prvenstvo ući vrlo mali krug najizazovnijih padina ski domena 3Doline (Les 3 Vallees), kao što su "Leo Lacroik" u Les Menuires-u ili "Le Grand Couloir" u Courchevel-u.“

 

Komentari