Vesti Brezovica - Počeo da se radi remont žičara

Brezovica - Počeo da se radi remont žičara

Brezovica | 30.12.2013. | Forun sajta Skijanje.rs
brez480x292

Kategorije

U ski centru Brezovica na Šar planini počeo je da se radi remont oba dvoseda. Testirana je sajla novog dvoseda "Livade" i ona ne mora da se menja. Na starom dvosedu "Lavlja vrata" konstatovano je da se sajla dotrajala i da mora i kako se čulo, poručena je nova sajla.

Ovu vest piše posetilac sajta "Roolieman" u postu koji je postavio na forumu sajta 29. decembra 2013. i dodaje...

Sneg
Ako ne bude nekih nepredviđenih problema rekao bih da će neka od žica proraditi taman kad padne neki normalan sneg. A što se snega tiče, napadalo je dosta u četvrtak i petak ali je tokom vikenda steglo pa je staza kao beton i prilično neupotrebljiva.

Smeštaj
Što se tiče smeštaja, soba ima u "Školi Skijanja", zuta zgrada pored starog dvoseda, gde je cena boravka 12 eura za noćenje sa doručkom. Ima i privatnog smeštaja u kućama na planini. Hotel "Molika" je na žalost u hibernaciji i sigurno neće raditi ove sezone.

Kako stići
Ako se ka Brezovici ide sopstvenim prevozom, "Roolieman" savetuje de je najbolje da se ide na prelaz Merdare, jer posle se auto putem ide skoro do Uroševca. Jedino je put loš od Niša do Merdara. Može da se ide i putem preko Kruševca i Blaca za Merdare. Put je malo bolji i kraci ali ima manje auto puta.

Pošto trenutno ne važi zelena karta na samom prelazu se kupuje osiguranje od 20 eura koje važi nedelju dana. Nema nikakvih posebnih kontrola i dovoljne su licne karte za prelaz.

Lakša varijanta je bus Beograd - Štrpce koji polazi svaki dan u 13:30 sa glavne autobuske stanice (peron 8). Pošto ide preko Gnjilana put je malo duži i stize se oko 22h.

Pogledajte video klip - Brezovica, sezona 2013/2014 prvi spust 25.12.2013 Lavlja Vrata

 

 

 

Komentari