Vesti Brezovica - MK grupa u konkurenciji za gradnju ski centra na Šarplanini

Brezovica - MK grupa u konkurenciji za gradnju ski centra na Šarplanini

Priština | 25.03.2014. | Tanjug
kole

Četiri konzorcijuma, među kojima i MK grupa, su se kvalifikovali za izradu razvojnog projekta turističkih potencijala Brezovice, na Šar planini.

Kompanija MK grupa je u užem krugu kandidata za dobijanje ugovora za izgradnju hotelskog komleksa Nova Brezvoca, u blizini aktuelnog ski centra, piše danas prištinski dnevnik "Zeri".

Predsednik MK grupe Miodrag Kostić je, napominje list, jedan od moćnih biznismena Srbije koji je izrazio interosovanje da dobije na korišćenje drzavnu imovinu na Kosovu.
"MK grupa, vlasnistvo srpskog magnata Kostića, se kvalifikovala u među četri ponuđača koji su izrazili zainteresovanost da investiraju u projekat kosovske vlade za Novu Brezovicu", pise "Zeri".

Ministar trgovine i industrije Bernard Nikaj je saopštio da se među četri kompanije našao i konzercijum MK Grupa. On, međutim, nije hteo da komentariše da li je konzercijum u Kostićevom vlasništvu, sa sedištem u Beogradu, zainteresovan da pod koncesiju uzme turisticki centar na Brezovici.

Nikaj je rekao da je projekat Brezovica u opstenacionalnom interesu i značajan za održivi razvoj, da bi ulaganja bila do 300 miliona evra, a bilo bi otvoreno oko 4.000 novi radnih mesta u narednih 10 godina.

U igri za dobijanje projekta, pored MK grupe, su i austrijsko-američki konzercijum "ATC Investments", bugarsko- austrijsku konzercijum sačinjen od kompanija "Rilla Investements", "Ski Resort", "Eco Sign Evropa" i "Balkan GCE", kao i konzercijum francusko-andorski-kosovski sačinjen od kompanija "PGI Managment @ MDP Consulting".

Međuministarska komisija za projekte je ocenila da su ovi konzercijumi ispunili kriterijume za predkvalifikaciju, navodi dnevnik "Zeri".

              Foto - Politika.rs

 

Komentari