Vesti Bode Miler na operaciji leđa, vraća se u januaru

Bode Miler na operaciji leđa, vraća se u januaru

| 18.11.2014. | b92.net
image

Olimpijski šampion Bodi Miler biće podvrgnut operaciji leđa, ali planira da se vrati za Svetski kup u januaru, u zavisnosti od ishoda zahvata. Miler je trenirao u Austriji, a prošlog meseca odlučio je da se podvrgne operaciji leđa kako bi otklonio bol i neprijatnost. On se i dalje nada da će u januaru, u Biver Kriku uspeti da nastupi.

Ključne trke sezone uključuju spust u Vengenu gde je pobeđivao u prošlosti, kao i Kicbuhel, gde je bio treći prošle sezone.

Nakon konsultacija sa medicinskim timom i trenerima, odlučio sam da se danas podvrgnem operaciji leđa. Razočaran sam što ću propustiti neke od brzinskih trka u ranom delu sezone, uključujući onu u Biver Kriku. Ali, ovaj zahvat će ublažiti bol i neprijatnost sa kojima se borim još od finala Svetskog kupa prošle godine. Naša očekivanja su da ću moći da treniram i da se trkam u januaru i da ću biti spreman za Svetski šampionat u februaru”, rekao je Miler.

Kajl Vilkens, medicinski direktor skijaškog tima SAD, rekao je da će biti napravljen plan za povratak Milera na stazu. “Bodi je planirao ovu operaciju koja je tipična za ovakve vrste dijagnoza. Njegov povratak će biti baziran u zavisnosti od ishoda operacije, radićemo sa njim, a u dogovoru sa njegovim medicinskim timom i trenerima, odredićemo najbolji mogući način povratka za njega”, rekao je Vilkens.

 

Komentari