Vesti Bjelolasica, HRV - U novu sezonu sa alternativnim rešenjima

Bjelolasica, HRV - U novu sezonu sa alternativnim rešenjima

Ogulin | 30.11.2011. | dalmacijaski.com
bjelesnica

Uprkos prošlogodišnjem požaru i ostalim problemima koji prate skijalište na Bjelolasici, iz zvaničnih izvora je stigla vest da će se Turističko naselje Bjelolasica za goste biti otvoreno od 24. decembra ove godine, zahvaljujući trudu nadležnih koji će za rad ski i tiurističkog centra iskoristiti alternativna rešenja.

Zbog vremenskog ograničenja i nedostatka finansijskih sredstava ove sezone u funciji neće biti velika žičara na Bjelolasici, koja je u vrlo lošem stanju. U funkciji će od kraja decembra biti malo skijalište "Tintilić", koje se nalazi u blizini smeštajnih objekata. Na ovo skijalište će se postaviti nova žičara i tri topa za zasnežavanje kao i nova rasveta koja će omogućiti noćno skijanje.

I dalje postoji mogućnost najma ski opreme i škole skijanja.

Prema informacijama, na mestu centralne zgrade biće postavljen šator, približne veličine oko 500 kvadratnih metara, u koji će se smestiti restoran sa 200 mesta za sedenje, aperitiv bar i kuhinja. Za sve zainteresovane i dalje je na raspolaganju 120 soba koje se nalaze u paviljonima Kula, Vrelo, Klek, Dobra i Lasica.

Komentari