Vesti Bjelašnica - Radovi na novim žičarama i zasnežavanju u završnoj fazi

Bjelašnica - Radovi na novim žičarama i zasnežavanju u završnoj fazi

Sarajevo, BIH | 27.10.2017. | klix.ba
b171017022

Svi radovi na vertikalnom transportu na ski centru Bjelašnica iznad Sarajeva su u završnoj fazi i očekuje se u narednom periodu probno puštanje u rad kompletne instalacije.

Što se tiče šesteroseda, postavljena i proverena sajla, montirane su korpe, a za četverosed se postavlja sajla, tako da se očekuje u narednim danima postavljanje i korpi četveroseda.

U završnoj fazi je i projekat veštačkog osneženja. Negovo testiranje je zakazano za 30. oktobar, pa se očekuje da će do početka zimske sezone svi planirani radovi biti završeni.

Šesterosed ima 65, a četverosed 21 korpu. Polazne stanice šesteroseda i četveroseda su u plavo-beloj boji, a sedišta na korpama su crne boje.

Na stazama će biti 30 novih i sedam starih snežnih topova. Uslov za njihovo efikasno funkcionisanje je da temperatura bude ispod nule.

Završena je sanacija kompletne elektrodistributivne mreže, izgrađene su tri nove trafostanice, a takođe je položeno više od šest kilometara novih kablova, kako bi nova infrastruktura funkionisala bez problema.

U toku je i sanacija kao i uređivanje okolnog terena.

 

Galerija slika

Komentari