Vesti Bjelasica, Kolašin - Zvaničnici najavili uspešnu sezonu

Bjelasica, Kolašin - Zvaničnici najavili uspešnu sezonu

Kolašin | 17.10.2013. | dan.co.me
bjelasica789april201031

Opština Kolašin podržala je zahtev Ski-centra Kolašin 1450 da im se reprogramira poreski dug, izjavio je potpredsednik opštine Đorđije Živković na konferenciji za medije. Konferenciji su prisustvovali Boban Šćepanović, direktor ski-centra „Kolašin 1450”, čiji je vlasnik Zoran Ćoćo Bećirović, Nikola Medenica, direktor LTO Kolašin kao i tehnički direktor EPCG Kolašin Simo Bajović.

Dali smo podršku zahtevu Ski-centra da im se, kroz državnu pomoć, omogući reprogram poreskog duga. Reprogram će omogućiti da se obaveze izmiruju u određenim rokovima, što će omogućiti da preduzeće funkcioniše normalno. Opština je izašla u susret zahtjevu ski- centra i reprogramirala njihov poreski dug na nepokretnosti – kazao je Živković i istakao da će od Crnagoraputa zahtevati da put prema ski-centru bude non-stop prohodan.

Mnogo nam je pomoglo što smo ove godine rešili problem poreza i doprinosa na zarade zaposlenih. Dobili smo rešenje kojim se nam se omogućava da taj poreski dug isplatimo u sedam jednakih godišnjih rata – kazao je Šćepanović i istakao da u potpunosti podržava inicijativu lokalne uprave da se ne ponove problemi u snabdevanjnu strujom, jer su lani svi turistički kapaciteti zbog višednevnog nestanka električne energije pretrpjeli gubitke.
Živković je kazao da Kolašin zahteva od EPCG i resornog ministarstva da tokom zimskih meseci obezbedi dodatne ekipe za sanaciju i popravke mreže, kako se ne bi čekali timovi iz Bijelog Polja ni Podgorice.

Ne možemo više da dozvolimo da budemo bez napajanja električnom energijom kao proteklih zima – kazao je Živković, dodajući da imaju uverenja iz EPCG da se dosta uradilo na sanaciji rizičnih mesta i da ovu zimu mogu dočekati sa manje straha. Imajući u vidu da će se nova trafostanica na Brezi staviti u funkciju do decembra kao i da je alternativni dalekovod od Podgorice preko Ptiča u funkciji za potrebe napajanja grada i ski-centra, konstatovali su da će Kolašin ove zime imati stuje.

Lipka ostaje pod ključem
Živković je kazao da će hotel Lipka, koji je Bećirović dao prvoj banci zbog nevraćenog kredita, ostati pod ključem i ove zime.
Iz Prve banke je saopšteno je da još nisu našli kupca ili zakupca tog hotela, čime je potvrđeno da će Kolašin ostati bez tog značajnog kapaciteta ove sezone – kazao je Živković i najavio da će deci Kolašina omogućiti besplatnu obuku skijanja u Ski-centru.

Vikend voz do Kolašina
Šćepanović je najavio da će ski-centar 1. decembra biti spreman za sezonu.
Ove godine nemamo noviteta u infrastrukturi, ali biće u ponudi sadržaja – rekao je Šćepanović i najavio uvođenje ski-voza. Ako to ne bude moguće, dodao je, treba obnoviti prošlogodišnju vikend autobusku liniju iz Podgorice i proširiti je na Bijelo Polje – rekao je Šćepanović i dodao da će uvesti i autobusku liniju od Kolašina do skijališta.
On je najvio da će cene ski-pasa biti kao lani, te da će napraviti sedmodnevni paket kojim će skijanje biti pristupačnije za sve građane Crne Gore, a za djcu će cena ski-pasa biti upola jeftinija.


                  Izvor:  dan.co.me    J.Š. 

Komentari