Vesti Biver Krik, SP - Feningerovoj zlato u superveleslalomu

Biver Krik, SP - Feningerovoj zlato u superveleslalomu

Biver Krik, SAD | 03.02.2015. | b92.net
data

Austrijska skijašica Ana Feninger osvojila je zlato u superveleslalomu na Svetskom prvenstvu u Vejlu i Biver Kriku, u Sjedinjenim Državama.Feningerova, aktuelna osvajačica Svetskog kupa, do titule je došla u vremenu od 1:10.29 minuta, sa samo tri stotinke prednosti u odnosu na Slovenku Tinu Maze. 

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla se miljenica domaće publike Lindzi Von, koja je bila 12 stotih delova sekunde iza Tine.etak, kada je na programu spust. Maze je u Biver Kriku branila titulu osvojenu pre dve godine u Šladmingu, ali je na kraju morala da se zadovolji srebrom. Slovenačka skijašica je odskijala odlično, ali je Feningerova bila za dlaku bolja i zasluženo je slavila.

Feningerovoj je to druga titula svetske šampionke, a prethodnu je osvojila 2011. godine u Garmiš-Partenkirhenu u superkombinaciji.

Prva trka na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu kasnila je zbog jakog vetra, koji je smetao pojedinim skijašicama i kada je konačno dato zeleno svetlo. Nemica Viktorija Rebensburg je bila ta koja je držala čelo dok na red nisu došle favoritkinje, prvo ju je nadmašila Kornelija Hiter iz Austrije, a potom i Vonova, pre nego što su na scenu stupile Maze i Feningerova, sa startnim brojem 22.

Hiterova je na kraju morala da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Rebensburgove, Tine Vajrater iz Lihtenštajna i Švajcarkinje Lare Gut. Prvih deset kompletirale su Šveđanka Kajsa Kling, Džulija Mankuzo iz Sjedinjenih Država i Italijanka Elena Kurtoni.

Takmičenje na Svetskom prvenstvu nastavlja se u sredu muškim superveleslalomom, a skijašice naredna trka očekuje u petak, kada je na programu spust.

 

Komentari