Vesti Bike park Kopaonik - Ne zna se kada će početi sa radom

Bike park Kopaonik - Ne zna se kada će početi sa radom

Kopaonik | 06.06.2013. | bp kop
bikeparkkopaonik

Od septembra 2012. godine na Kopaoniku postoji "Bajk park". Bajk park opremljen je specijalnim trasama sa svim potrebnim preprekama što će predstavljati veliki izazov za sve korisnike planinskog biciklizma.

Staze su različitih težina, prilagođene za početnike i za profesionalce. Prva staza je posebno izgrađena za početnike i decu, druga staza je srednje zahtevna, a poslednja – treća staza je vrlo zahtevna i prilagođena iskusnim vozačima. Širina staza varira od 60 do 120 centimetara. Na pojedinim deonicama su zemljani talasi, zavoji, drveni mostovi, skokovi i prepreke.

Leto 2013. - 06.06.2013. - Izveštaj sa FB strane Bike park Kopaonik

Drugari, situacija u parku nije toliko strašna kako smo očekivali. Dva slomljena mosta (ratrak), gomila stubića sa signalizacijom oborena ili povađena, na par mesta otisla žica na drvenim mostovima. Kleka se negde navukla, par rupa, blata u donjim delovima i jedno veliko deblo isečeno na sred KGB staze. Ništa što se za 4-5 dana ne može sanirati. Problem je druge vrste, iako smo zakazali sastanak sa ljudima iz NP Kopaonik (koji su vlasnici parka) niko se nije udostojio da nas primi jer znaju o čemu se radi.

Naše pitanje ka njima: “Kad se sređuje i otvara bajk park”, “Dal je napravljen dogovor sa Skijalistem i GSS-om”. Pored toga kakve će biti cene, ko će srediti park za otvaranje itd itd…

Iako smo prevalili put od 600km juce, pročesljali sve staze, najavili dan ranije dolazak…. NISTA. To nam govori mnogo toga. Predlažemo da se strpite još par dana jer ćemo zvanično poslati dopis i ako ne odgovore u roku od 7 dana mozemo (i trebamo) svi zajedno da napravimo jedan sastanak (BG ili NS) i da krenemo u medijsku kampanju.
Totalno je nenormalno (da se blago izrazimo) ponašanje a i stav.

Bike park treba da razvije letnji turizam na Kopaoniku, donosi korist svim gore navedenim institucijama a oni ne mogu da se dogovore i potrude samo malo! Ne postoji nijedna kočnica zašto park ne bi radio, bukvalno nijedna!! Zavisi samo od dobre volje NP Kopaonik i njihovog dogovora sa Skijalištima Srbije kako će sve funkcionisati.

Scena se mora boriti za svoj “poligon”, mi smo tu da poguramo ali nemamo nikakva prava niti vlasnistvo nad tim parkom, samo želimo kao i vi da funkcioniše! Kako smo izgurali da se bike park konačno uradi, tako ćemo i sad dati sve od sebe, zajedno sa vama da ZAŽIVI!  Stay tuned

     www.facebook.com/BikeParkKopaonik

     www.bikeparkkopaonik.com

 

Galerija slika

Komentari