Vesti Biatlon - U toku je letnje IBU Svetsko prvenstvo u Tjumenu u Rusiji

Biatlon - U toku je letnje IBU Svetsko prvenstvo u Tjumenu u Rusiji

Tyumen, RUS | 19.08.2014. | tyumen.kassy.ru
sbwctyumen3

Letnje Biatlon IBU Svetsko prvenstvo održava se od 18-25. avgusta 2014. u Tjumenu u Rusiji. Nastupiće svetski poznati takmičari u ovom sportu, uključujući i najbolje ruske biatlonce, na žalost ne i naš najbolji biatlonac Milanko petrović. Snežnu podlogu i skije zameniće asfalt i rolerr skije. Sve ostalo je kao i u biatlonu koji se vozi zimi.

Nastupiće sportisti u kategorijama juniori i seniori u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na takmičarskom programu su trke u disciplinama mešovita štafeta, sprint i potera.

Program takmičenja:
- Četvrtak  21, avgust 2014. - trke mešovitih štafeta juniora i seniora
- Petak   22, avgust 2014. - sprint trke, juniori
- Subota  23, avgust 2014. - sprint trke, seniori
- Nedelja  24, avgust 2014. - trke potere za sve kategorije

Na ovom prvenstvu nastupa i reprezentacija Srbije u sastavu: Redžeb Hodžić, Dejan Krsmanović, Edin Hodžić i Damir Rastić, a predvodi ih trener Almir Džeković. Na zvaničnom sajtu Svetskog prvenstva na listi učesnika umesto Redžeba Hodžića nalazi se Emir Hrkalović??

Milanka Petrovića, našeg najtrofejnijeg biatlonca na ovom takmičenju nema zbog poznatih nesuglasica koje ima sa matičnim Biatlon savezom Srbije. Na prošlogodišnjem  IBU letnjem biatlon Svetskom prvenstvu koje je održano u mestu Forni Avoltri (ITA), Milanko Petrović je imao odlične plasmane, u sprintu je bio 9. a u poteri je zauzeo peto mesto.

 

Galerija slika

Komentari