Vesti Biatlon - Štafeta Srbije 24-ta na Svetskom kupu u Hochfilzenu

Biatlon - Štafeta Srbije 24-ta na Svetskom kupu u Hochfilzenu

Hochfilzen, AUS | 13.12.2015. | IBU
plakat Hochfilzen 540x328

U Austrijskom centru za nordijske skijaške sportove Hochfilzen od 11-13. decembra 2015. održan je 2. IBU biatlon Svetski kup na kome su nastupili i najbolji biatlonci Srbije.

U nedelju je vožena trka muške štafete 4 x 7,5km na kojoj je nastupila biatlon štafeta Srbije. Startovali su sa poslednjim startnim brojem 27. a na kraju trku završili na 24. mestu ispred reprezentacija Litvanije, Velike Britanije i Koreje.

Pobedila je štafeta Rusije, a samo 17 reprezentacija je stiglo do cila, dok su ostale bile prestignute za ceo krug pa su morale prekinuti svoj dalji nastup.

U sastavu biatlon štafete Srbije nastupili su: Edin Hodžić, Damir Rastić, Emir Hrkalović i Dejan Krsmanović. Pogledajte njihove rezultate iz kojih se vidi da su dobro pucali sa svega 10 dodatno ispaljenih metaka, ali nivo trčanja je značajno lošiji. U biatlon štafeti nema kazneneih krugova, odnosno svaki takmicar ima po 3 dodatna metka za svako gadjanje, tj. 6 metaka po takmičaru.


U trci sprint na 10km voženoj u petak nastupio je Damir Rastić koji je sa pucanjem 0+3 na kraju zauzeo 105. mesto od 108 takmičara u cilju. Ovim rezultatom nije stekao uslov za nastup u trci potere vožene u subotu.

Bez obzira što rezultati nisu ubedljivi, za srpski biatlon je velika stvar što uopšte imamo reprezentativce koji imaju pravo nastupa na trkama IBU Biatlon Svetskog kupa.

Naše biatlonce bodrili su i reprezentativci Srbije u skijaškom trčanju Dževad Hadžifejzović i Rejhan Šmrković koji se od 22. novembra u ovom ski centru nalaze na pripremama. Njih 18. i 19. decembra na istom mestu u Hochfilzenu očekuje nastup na FIS trkama u skijaškom trčanju (cross country).

 

 

Galerija slika

Komentari