Vesti Biatlon - Sjenica iznedrila Milanka Petrovića ??

Biatlon - Sjenica iznedrila Milanka Petrovića ??

Sjenica | 24.06.2013. | sjenica.rs
biatlonmilivojeilic480

Na zvaničnoj internet prezentaciji Opštine Sjenica 14. juna 2013. objavljena je vest o održanoj Skupštini Biatlon saveza Srbije u ovom gradu: "U Sjenici održana sjednica biatlon saveza Srbije. Izabrani su novi članovi skupštine, a za predsjednika ponovo je imenovan zamjenik predsjednika opštine Sjenica Muriz Turković. Inače sjednici je prisustvovao i predsjednik biatlon saveza Srbije."

Objavljen je i video izvestaj  novinara Ediba Honića koji u najavi ističe:
 - "Okosnicu biatlon tima reprezentacije Srbije čine upravo biatlonci iz Sjenice. U narednom periodu očekuju ih brojne aktivnosti", a zatim sledi izjava Milivoja Ilića Predsednika Biatlon saveza (koji niti u vesti ni na videu nije najavljen ili potpisan imenom i prezimenom).
Milivoje Ilić, pored istalog izjavljuje:
 - To je bila rekonstrukcija predsedništva Biatlon saveza Srbije i predsednika predsedništva. Međutim, ono što nas sve raduje jeste što je ova sredina u jednom tradicionalnom duhu smučarskih sportova pored toga što je iznedrila jednog od najuspešnijih takmičara u Biatlonu Milanka Petrovića, kandidata za olimpijske igre u Sočiju 2014. Naravno, tu nesmemo zaboraviti i drugog našeg nosioca Olimpijske školarine Soči 2014 Damira Rastića, što u ovome centru i u ovome okruženju imamo jednu složnu lokalnu samoupravu i autoritete . . .

Pogledajte video:

 

Milanko Petrović jeste iz Sjenice i tu je u ski klubu Jelenek napravio svoje prve skijaške korake. Međutim, on na ovu izjavu Milivoja Ilića, da ga je Sjenica Iznedrila, na svojoj Face book strani piše:
 - Ako me je Sjenica iznedrila u ovakvog biatlonca odmah sada napuštam Biatlon i Smučarsko trčanje !!! Nemam reči na ovakvim izjavama, strašno...

Gordana Vasić, na You tube strani gde je objavljen ovaj video (youtu.be/JuDJbiCvktc) komentariše:
 - Sramota, niste ulozili ni jednog dinara u njega a pričate o nekim glupostima kako je jedna takva sredina iznedrila Milanka Petrovića našeg najboljeg biatlonca svih vremena.
Nikada ga ta sredina nije ni sportistom godine proglasila i ako je najbolji sportista Sjenice ikada posle Asmira Kolašinca ... Sramota!!! Stidite se svi redom, počev od lokalne samouprave pa sve do Biatlon saveza Srbije preko lokalnih klubova...


Miloš Glišović, predsednik IO Smučarskog kluba Zlatibor, o vrednosti rezultata koje je Milanko Petrović ostvario u svom komentaru na FB strani navodi:
 - Milanko Petrovic je najuspesniji smučar trkač i biatlonac od kada se bavimo ovim sportovima na ovom prostoru. To nije nečije lično mišljenje već je tako pokazala štoperica i to na velikim i ozbiljnim takmičenjima kao što je Svetski kup u Biatlonu. Milanko je obezbedio učešće na Olimpijadi u dva sporta u biatlonu i smučarskom trcanju. Prvi je srpski osvajač bodova u Svetskom kupu u biatlonu! Ulazak medju 40 najboljih biatlonaca na svetu i pozicioniranje na 35om mestu među takmičarima svetskih velesila u biatlonu najbolje govori o kakvom se takmičaru radi (pogledaj IBU Datacenter  http://services.biathlonresults.com/datacenter.aspx )
Prema zvaničnoj FIS-ovoj 6-toj Cross-Country List 2012/2013 Milanko ima 69.53 FIS poena i rangiran na 506 poziciju. Iza njega po bodovima sledeća dva takmicara iz Srbije imaju 93.91 (850 pozicija) odnosno 98.73 (933 pozicija) FIS bodova.


 

Komentari