Vesti Biatlon - Početkom avgusta u Sjenici dva letnja Balkan kupa

Biatlon - Početkom avgusta u Sjenici dva letnja Balkan kupa

Žari, Sjenica | 04.08.2014. | sjenica.rs
sjenicaavgust20141

Ski centar Žari u Sjenici se u periodu do 2 - 10. avgusta 2014. održaju dva takmičenja Balkan kupa u letnjem biatlonu (na roller-skijama). Prvo od 01-03.avgusta, a drugo, narednog vikenda od 08-10. avgusta.

Na ovim Balkan kupu takmičenjima u letnjem biatlonu učešće će uzeti reprezentacije, Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Rumunije, Turske i Grčke. Ovo je prvi put da se u Srbiji organizuje biatlon takmičenje ovog međunarodnog ranga.

Trener biatlon reprezentacije Srbije Almir Džeković veruje da će ova takmičenja doiprineti popularizaciji ovog sporta kako u Sjenici tako i čitavoj Srbiji. Reprezentacija Srbije je početkom jula odpočela svoje pripreme za ovu sezonu. Obavljen je trenažni proces, a 30. jula je okupljena cela ekipa Srbije na centru Žari na završnim pripremama pred samo takmičenje Balkan kupa.

Naši takmičari uz dobru organizaciju očekuju i dobre  rezultate. Ova dva takmičenja Balkan kupa biće dobra provera pred prestojeće Letnje biatlon svetsko prvenstvo u Rusiji.

 

Komentari