Vesti Biatlon - Letnje IBU SP, Edin Hodžić jedini završio trku potere

Biatlon - Letnje IBU SP, Edin Hodžić jedini završio trku potere

Tjumen, RUS | 24.08.2014. | IBU, skijanje.rs
poteramtjumen2014640

Poslednjeg takmičarskog dana na Letnjem Biatlon IBU Svetskom prvenstvu koje održano u Tjumenu u Rusiji danas su vožene trke potere (pursuit) na 12,5 km.

Kod seniora najbolji je bio drugoplasirani u jučerašnjoj Sprint trci belgijanac Michael Roesch. Odličan učinak, 2. mesto u poteri je umao juče šestoplasirani u sprintu slovenac Klement Bauer, dok je treće mesto zauzeo bugarin Krasimir Anev.

Od srpskih takmičara, trku je završio samo Edin Hodžić sa 11,28 minuta zaostatka na 35. mestu od 41 takmičata koji su završili trku potere. Današnju trku je startovao kao 41. sa zaostatkom iz jučerašnje sprint trke od 6,20 min.

Ostala dvojica Damir Rastić i Dejan Krsmanović nisu uspeli da završe trku jer su prestignuti za čitav krug. Damir, od koga se na ovom takmičenju najviše i očekivalo, je poteru startovao kao 31., ali se u tri serije koliko je stigao da puca ispromašivao 3+3+3, tako da je, zbog velikog broja kaznenih krugova, izgubio puno vremena pa je morao da napusti trku i pre nego što je stigao do poslednje četvrte serije pucanja. Slično je prošao i Dejan Krsmanović. Uz litvanca Edgarsa Piksonsa, bili su jedina trojica koja nisu sigla do cilja.

U juniorskoj trci potere, mladi Režep Hodžić je trku završio na nivou jučerašnjeg rezultata u sprintu. Zauzeo je 24. mesto od 30 takmičara koji su prošli kroz cilj.

Oba takmičara iz Bih su svoje trke završili na poslednjem mestu. U trci potere juniora, Dejan Mamutović je poslednji 30-ti, a u seniorskoj trci Stefan Lopatić poslednji 41.

Kako stoji stvar, Biatlon savez se zadovoljava rezultatima po principu važno je učestvovati i uspeh je ako neki takmičar uopšte i završi trku. Zbog verovatno ugroženog interesa većine koja odlučuje, lako su se odrekli uspeha i rezultata koje je postizao Milanko Petrović sa svojim trenerom. Na prošlogodišnjem Letnjem svetskom prvenstvu u Biatlonu, Milanko je u trci sprinta je zauteo 9. a u trci potere 5. mesto. Slično je i sa Emirom Hrkalovićem, koji je prošle godine na istom Prvenstvu imao odlične plasmane, 28 u sprintu, a zatim u poteri 23.

Galerija slika

Komentari