Vesti Biatlon - IBU Svetski kup na Pokljuki bez Milanka Petrovića

Biatlon - IBU Svetski kup na Pokljuki bez Milanka Petrovića

Pokljuka, SLO | 09.03.2014. | ibu
pokljukabilarge1549600x360

Sedmi IBU Svetski kup u Biatlonu održan je od 06.- 09. marta 2014. u slovenačkom nordijskom ski centru Pokljuka. Vožene su standardne biatlon discipline Sprint, Potera i Masovni start u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Naš najbolji biatlonac Milanko Petrović nije nastupao zbog poznatog problema sa Biatlon sabezom Srbije oko dozvole za rad njegovog trenera Tihomira Milosavljevića.

Boje Srbije na ovom takmičenju je branio Damir Rastić koji je u trci Sprint zauzeo 58. mesto i time ostvario pravo (među prvih 60) na start u trci potere sa 3:31,3 zaostatka uz pucanje (0+1) za vodećim šveđaninom Bjorn Feriem.

U trci potere na 12,5 km, Damir Rastić je imao plasman na poslednjem 57. mestu sa zaostatkom 9:39.6 uz pucanje 0+2+3+2, pošto tri takmičara nisu završila trku.
Ruski biatlonac Anton Šipulin je pobedio u trci potere. Šipulin je imao samo jedan promašaj i ostvario je ukupno vreme 31:02.8, dok je na drugom mestu završio švedski bijatlonac Bjorn Feri sa 8,6 sekundi zaostatka. Feri je imao dva neprecizna hica. Najveci bijatlonac svih vremena, Ole Einar Bjorndalen plasirao se na treće mesto sa 27,4 sekunde zaostatka. Domaća zvezda Jakov Fak zauzeo je šesto, a vodeći bijatlonac ove sezone Martan Forkad sedmo mesto.

U Masstart trci na kojoj startuje 30 najboljih biatlonaca, šveđanin Bjorn Feri je potvrdio dobru formu i triumfovao ispred francuza Martina Fourkada i rusa Evgenija Ustiugova.

 

Galerija slika

Komentari