Vesti Biatlon - Finale letnjeg Balkan kupa 2014. održano u Bugarskoj!

Biatlon - Finale letnjeg Balkan kupa 2014. održano u Bugarskoj!

Bansko, BUL | 28.09.2014. | BK Zlatibor
banskosept20141640x389

18. i 19. septembra 2014. u Bugarkoj, u ski centru Bansko je održano finale Balkan kupa u letnjem biatlonu na ski rolerima. Organizovane su dve trke, sprint i potera. Učestvovali su reprezentativci Bugarske, Rumunije, Grčke, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine u kategorijama seniori, juniori i kadeti. Najviše medalja pripalo je domaćim takmičarima iz Bugarske.

Član kadetske reprezentacije i predstavnik Biatlon kluba Zlatibor Đordje Gubić je zauzeo dva 7 mesta prvog i drugog dana u konkurenciji 17 takmicara. Ovim je još jednom pokazao da je najspremniji takmičar iz Srbije u svojoj kategoriji.
Senior Dejan Krsmanović nije nastupao na ovog takmičenju zbog privatnih obaveza u Srbiji. Napominjemo da je na 1 i 2 Balkan kupu koji su održani u Sjenici zauzeo 2, 3 i 4 mesto. Ovim takmičenjem su završeni letnji nastupi takmičara u ovoj godini.
Naši momci nastavljaju sa trenažnim procesom, već prvi startovi ih očekuju u novembru. Dejan će kao dugogodišnji član reprezentaije nastupati na IBU Evropa kupovima, a ukoliko ostvari normu i na svetskim kupovima. Ciljno takmičenje za koje već ima normu je svetsko prvenstvo u biatlonu koje će se održati u Finskoj od 03.-15.03.2014. godine. Đordje nema dovoljno gidina po pravilima IBU-a kako bi nastupao na Evropa kupu. Nastupaće na takmičenjima alpskih zemalja i Balkana a ciljno takmičenje za koje se sprema je Svetsko juniorsko-kadetsko prvenstvo koje će se održati u Belorusiji od 17.-24.02.2014. godine.

U klubu trenira i dugogodisnji aktivni nordijac Sanjin Dizdarević koji će nastupiti u predstojećoj sezoni na nekom od regionalnih takmičenja, kupovima i prvenstvu Srbije. Puno sreće i uspeha našim momcima u predstojećoj sezoni!

    Izvor: Biatlon klub "Zlatibor"

Galerija slika

Komentari