Vesti Besna kobila - Vranjanci pobedili na svom skijalištu

Besna kobila - Vranjanci pobedili na svom skijalištu

Besna kobila, Vranje | 25.02.2015.
05 BK JIS Staza640x389

Skijaški klub Besna kobila iz Vranja odneo je ekipnu pobedu na "Besnokobilskom kupu" u veleslalomu, održanom na Besnoj kobili u okviru drugog kola Alpskog kupa jugoistočne Srbije. U nadmetanju 55 takmičara iz sedam klubova regiona i beogradskog BSK, Vranjanci su sakupili 254 boda, ispred Bakra iz Bora (201) i Niša (195).

Posle dva regionalna takmičenja, održana na Crnom vrhu kod Bora i Besnoj kobili kod Vranja, poredak na skijaškom jugoistoku je sledeći: Bakar (Bor) 420, Niš 407, Besna kobila (Vranje) 396, Midžor (Knjaževac) 178, Kraljevica (Zaječar) 56, Vlasina (Surdulica) 54, Starica (Majdanpek) 50 i Stara planina (Pirot) 23.

Pojedinačni pobednici „Besnokobilskog kupa“ po uzrasnim kategorijama su: Lenka Stanković (Besna kobila), Lazar Livadić, Teodora Stevanović i Konstantin Stefanović (Niš), Nikola Dojkić, Nađa Ikić, Dijana Bajrami i Pera Stupar (Bakar), Ilija Aleksić i Paulina Aleksić (Midžor).

Po završetku „Besnokobilskog kupa“ održan je i revijalni Kup Vranja, na kojem su uglavnom ponovljeni rezultati iz prve trke. Izuzetak su načinili Mina Stojanović iz Majdanpeka, koja je pobedila Dijanu Bajrami iz Bora, i Dušan Trailović iz Bora, koji je savladao Iiju Aleksića iz Knjaževca.

Nastupajući izvan regionalne konkurencije, dve lepe pobede odneo je mlađi ciciban Dimitrije Miljković iz beogradskog kluba BSK.

Kup jugoistočne Srbije namenjen je prvenstveno podsticaju razvoja skijanja u regionu, zbog čega redovno nastupaju i deca predškolskog uzrasta, u kategoriji „pahuljice“. Najmlađi u toj konkurenciji bio je petogodišnji Lazar Mančić iz Niša, ali je najveći aplauz ubrala Dunja Đokić iz Surdulice, koja se, uz malu pomoć, spustila takmičarskom stazom iako ima samo dve i po godine!

Dunjinom vožnjom simbolično je obeležen prvi nastup malih skijaša iz Surdulice (Vlasina) na zvaničnim takmičenjima. U ovom gradu, na čijoj su teritoriji Vlasinsko jezero i planina Čemernik, osnovan je skijaški klub koji je na „Besnokobilskom kupu“ počeo svoj takmičarski život. Zato je i bronzana medalja, koju je osvojio Surduličanin Aleksandar Stanković u kategoriji do 14 godina, postala deo skijaške istorije koju počinje da stvara klub iz Surdulice.

Galerija slika

Komentari