Vesti Besna Kobila vraća "poklone" Skijalištima Srbije

Besna Kobila vraća "poklone" Skijalištima Srbije

Besna kobila, Vranje | 30.01.2013. | juznevesti.com
bk9210198a

Skijalište “Besna Kobila” dobilo je polovinom januara dopis u kome piše da mora da vrati “poklone” dobijene od Skijališta Srbije. Tabač snega "Džambo" i agregat za napajanje strujom, koji su pre nekoliko godina na Kopaoniku proglašeni "viškom", sada će očito morati nazad.

U obrazloženju navedeno da je razlog potražnje tabača i agregata proširenje kapaciteta skijališta na Kopaoniku

"Kada je stigao taj zahtev bili smo prilično zbunjeni, jer smo shvatili da je to poklon našem skijalištu. Međutim, ispostavilo se da ovo nije poklon, već da je ustupljeno nama na korišćenje i ljudi imaju pravo da to traže nazad, jer tako stoji u ugovoru", kaže za "Južne vesti" direktor JP "Besna Kobila" Dejan Manić.

Međutim, tabač će možda ostati na "Besnoj Kobili", bar dok ne otopli jer, kako kaže Manić, za sada ne postoje tehnički uslovi za njegov transport.


              Autor I.M.   Izvor Južne vesti

---------------------   REAGOVANJA   ------------------

"Manić priča totalne gluposti"

 Nakon vesti da „Skijalište Besna Kobila“ mora „Skijalištu Srbije“ da vrati tabač snega i agregat, te izjave direktora vranjske firme Dejana Manića da je reč o političkoj igri, reagovao je i bivši direktor Skijališta Dragan Janjić.
Besna kobila danas

On kaže da je to apsolutna glupost i da politika nema veze sa tim što Manić nije uspeo za šest meseci rada da uradi bilo šta, osim da zapošljava.  
– Sadašnji direktor Dejan Manić je na toj funkciji šest meseci i nije uspeo da napravi ništa i proći će još tri puta toliko vremena, u Skijališti će stanje biti isto.

Biti direktor tog javnog preduzeća, a ne napraviti saradnju sa „Skijalištem Srbije“ je potpuno iluzorno. On pominje tamo neke gume da su se pocepale, pa želim samo da ga podsetim da tabač snega ide pomoću gvozdenih gusenica. Kaže da je kontaktirao proizvođača, a proizvođač je „Volvo“, pa čisto sumnjam da je on pričao sa nekim iz te svetske kompanije o tabaču na Besnoj Kobili. Što se rezervnih delova tiče, ja sam ostavio punu jednu sobu delova za tabač, tako da je i njegova izjava o nepostojanju rezervnih delova totalna glupost – kaže Janjić.

On ističe da je za šest meseci koliko je Manić direktor u „Skijalištu Besna Kobila“ zaposleno oko 20 novih radnika, što ocenjuje kao „suludo“.
– Dečko se bavi drugim poslom, a čujem da zapošljava tamo neke radnike kao da je Skijalište njegova privatna firma.

Od kako je direktor u Skijalištu ima 15 do 20 novih radnika i to nije dobro za preduzeće. Nije Skijalište njegovo privatno preduzeće, pa da parama iz budžeta radi šta hoće. On kao direktor mora da obezbeđuje sredstva i normalno funkcionisanje firme, a od kako je na funkciji jedan ekser nije zakovan na Besnoj Kobili – kaže na kraju Janjić.

Izvor: OK Radio

 

Komentari